Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile telefonda görüştü. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açtığı davadan duyduğu memnuniyeti bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin diplomasisi sürüyor. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile telefonla görüşen Erdoğan, Güney Afrika'nın, Filistin'deki soykırımın cezalandırılması için Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açtığı davadan duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi.  Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile telefonda görüştü. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açtığı davadan duyduğu memnuniyeti bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Afrika Cumhurbaşkanı  Cyril Ramaphosa ile telefonda görüştü. Erdoğan- Ramaphosa görüşmesinde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, ikili ilişkiler ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Güney Afrika'nın, Filistin'deki soykırımın cezalandırılması için Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açtığı davadan duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu haklı davanın insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve İsrail’in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini dile getirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye’nin bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail’in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin