Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE çıkarması. tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel BAE'de yaşananları anlattı. 2 önemli ziyarete imza atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onur konuğu olarak katıldığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen Hükümetler Zirvesi’nde Gazze için çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretini takip eden tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel BAE ziyaretinin satır aralarını ve önemini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE çıkarması. tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel BAE'de yaşananları anlattı. 2 önemli ziyarete imza atılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü.

Osman Kenan Çağoğlu ile tv100 Ana Haber'de Çağoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Orta Doğu ziyareti başladı öncelikli olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti, bugün ve önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle İsrail’in Gazze’ye zulmünün bir an evvel durması gerektiğinin altını bir kez daha kalın harflerle net bir şekilde çizdi. Yarın Mısır’da Sisi ile görüşmesi sonrası açıklamalar bizde de dünya kamuoyunda da merak uyandırıyor. Bu 3 günlük ziyareti ve tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel takip ediyor, son gelişmeleri son bilgileri ve kendisinden alacağız. Bu 3 günlük periyot Orta Doğu coğrafyasında hem İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünün, Gazze’ye yönelik zulmünü hem de yeni bir bölgesel çatışma riskinin engellenmesi anlamında büyük önem arz ediyor" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2 ÖNEMLİ ZİYARETE İMZA ATIYOR"

Yayına bağlanan tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

Osman Çağoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan senin de ifade ettiğin gibi özellikle uluslararası gerilimin bölgede çok arttığı bir dönemde 2 önemli ziyarete imza atıyor hatta bir tanesinde biz şu anda takip ediyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağa geniş bir katılımla, geniş bir heyetle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu geniş bir heyetle adeta bir çıkarma yaptı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNSANLIK DRAMLARI ÇOK YÜKSEK BİR TONDAN LANETLEDİ"

Birleşik Arap Emirlikleri’nde özellikle ticari konularda, ekonomik konularda önemli temaslarda bulunuldu. Dünya Hükümetler Zirvesi'nin onur konuğuydu Cumhurbaşkanı Erdoğan. Burada özellikle İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamları, insanlık dramları çok yüksek bir tondan lanetledi ve "kendini uluslararası hukukun üstünde gören İsrail 10 yıllardır işgal, gaz, yıkım ve katliam politikalarından vazgeçmemiştir" diyerek uluslararası topluma seslendi. Bölgemizde barış ve huzur ekonomik kalkınmaya giden yol Filistinlilerin kurtuluşundan geçiyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MISIR’A BİR ZİYARETTE BULUNACAK VE SİSİ İLE ORTAK BİR AÇIKLAMA YAPACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle uluslararası platformlarda 1967 sınırlarına dönülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri heyetleri şu an bir yemekte buluştular yarın çok önemli bir ziyaret yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 yıl sonra cumhurbaşkanlığı düzeyinde, gerilen ilişkilerin son dönemde biraz daha normalleşmeye başlamasıyla Mısır’a bir ziyarette bulunacak ve Sisi ile ortak bir açıklama yapacak. İsrail artık Refah Sınır Kapısı'nda konvoylara karşı saldırılarla da artık uluslararası angajman kurallarının tamamını aşıyor. Dünya toplumları, vatandaşlar gerçekten İsrail'in bu katliamları noktasında artık sokaklara dökülmeye başladılar.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖNEMLİ BİR MİSYON EDİNDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da böylesi önemli bir misyon edindi. Kendisine ve bu katliamların dünyada en yüksek sesle dillendiren, dünya lideri olarak şu anda yani dünya liderleri arasında bu sesi en çok yükselten isim olarak karşımıza çıkıyor. Gazze halkına yardım giden yardım koridoru bombalamıştı en son biliyorsun. Dünyanın Filistin halkının yaşadığı bu insanlık dramına sessiz kalmaması adına da böyle bir atmosferde, böyle bir dönemde 11 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bir ziyarette bulunacak olması önemli. Yarın yine biz de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kahire çıkarmasında Sisi ile görüşmesinde biz de heyetle olacağız. tv100 izleyicileriyle son gelişmeleri paylaşacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin