Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilir mi? CHP'de para sayma soruşturması... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan çok önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için üçüncü dönem Cumhurbaşkanlığı yolunun açılıp açılamayacağı ve CHP'de para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturmayla ilgili flaş sözler söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilir mi? CHP'de para sayma soruşturması... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan çok önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Son seçimim” açıklaması hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’nın bir kuralını hatırlattığını söyleyen Bakan Tunç, “Eğer TBMM, cumhurbaşkanlığının ikinci döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa o durumda üçüncü dönem için adaylık yolu açılır” dedi. Bakan Tunç, “O günlere çok zaman var” dedi. 

CHP SORUŞTURMASI HAKKINDA KONUŞTU 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün (11 Mart) CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı. 

Başsavcılıkça, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. 

Bakan Tunç konuyla ilgili şunları söyledi: Savcılık soruşturma başlattı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bağış denildi. Bağış ise bunların da kuralları vardır. Bağışın miktarı bellidir. Başka bir kaynaktan mı geliyor? Savcılık bu paranın kaynağını soracaktır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin