Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi'nin 954'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli için bin yıllık ceviz ağaçlarından özel tasarım bastonlar hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli için bin yıllık ceviz ağaçlarından özel baston tasarlanıyor
Malazgirt Zaferi'nin 954'üncü yıl dönümü Bitlis'in Ahlat ilçesinde kutlanacak. Etkinliklere katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli için 40 yıllık baston ustası Refa Gökbulak, bin yıllık ceviz ağaçlarından özel tasarım bastonlar hazırlanıyor.
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bin yıllık ceviz ağaçları çeşitli figürlerle işlenip, çeşitli işlemlerden geçirilerek bastonlara dönüştürülüyor. Her yıl 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçi ve ünlünün katıldığı 1071 Malazgirt Zaferi kutlamalarında gelen misafirlere sunulmak üzere hazırlanan bastonlara özel figürler ekleniyor.
Çalışmalarını aylar öncesinden başlatan 40 yıllık baston ustası Refa Gökbulak, babasından öğrendiği mesleğini 40 yıldan beridir aynı atölyede sürdürüyor. Dekoratif amaçlı, hediyelik ve günlük kullanımlar için bastonlar ürettiklerini ifade eden Gökbulak, 1071 Malazgirt Zaferi için de çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
Gökbulak, verimden düşmüş ceviz ağaçlarını toplayarak bastona dönüştürdüklerini belirterek, "Baba mesleğim olan baston sanatını 40 yıldır aynı tutkuyla aynı atölyede sürdürüyorum. Bu sezon da hem turizm hareketliliği hem de 1071 Malazgirt Zaferi kutlama etkinlikleri için yoğun şekilde çalışmaktayız. Atölyemizde kullanım amaçlı, hediyelik ve dekoratif bastonlar üretmekteyiz.