Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşmüştü. BM Zirvesi sırasında Beyaz Saray'da yüz yüze görüşme kararı alınırken Trump, Erdoğan ile yapacağı görüşmenin 25 Eylül'de gerçekleşeceğini duyurmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılacak görüşmeye dair başta ticaret, yatırım ve savunma sanayisi olmak üzere birçok konuyu ele alacakları bilgisini paylaştı.
Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:
Değerli mevkidaşım ve dostum ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile Beyaz Saray’da yapacağımız görüşmede, kapsamlı stratejik ilişkilere sahip olduğumuz müttefikimiz ABD ile başta ticaret, yatırım ve savunma sanayisi olmak üzere birçok konuyu ele alacağız.
Başkan Trump ile yapacağımız görüşmenin, ortak küresel barış vizyonumuz çerçevesinde bölgemizdeki savaş ve çatışmaların durmasına katkı sunacağına, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğine inanıyorum.