Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Burası sadece bir ibadethane olarak tasarlanmadı; burası aynı zamanda kütüphane, çocuk alanları, sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı olarak tasarlandı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi açılış töreninde açıklamalar yaptı. 

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Buradaki işçi kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. İlçemiz büyüdükçe ibadethane ihtiyacı artıyor. Şahinbey Millet Camii ile inşallah bu ihtiyacı karşılamış olacağız. Anadolu'nun her yöresinden gelen misafirlerimiz de burada huzurlu vakit geçireceklerdir. Sizlerin de gördüğü üzere burası sadece bir ibadethane olarak tasarlanmadı; burası aynı zamanda kütüphane, çocuk alanları, sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı olarak tasarlandı.

Belli kesimler dışında herkesin bu hizmetleri memnuniyetle karşıladığını biliyorum. Camileri sadece günde 5 kez namaz kıldığımız yerler olarak göremeyiz. Camilerimiz birlik ve beraberliğin sembolüdür. Camiler ilim merkezleridir. İslam toplumlarında camiler bulunduğu çevrenin kalbi olmuştur. Namazlarımızı kılıp gittiğimiz mekanların ötesinde buraları merkez edinerek kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız.

Çocuklarımızı camilerimize daha sık getirmeliyiz. Gençlerimizin camilerle irtibatının mutlaka kuvvetli olmasını temin etmeliyiz. Rabbim bizi sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, aynı zamanda mabedsiz, minaresiz, ezansız bırakmasın. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin