Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan tabuta omuz verdi. Cemaatin yeni lideri cenazede açıklandı. İşte o görüntüler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden İsmailağa tarikatı lideri Hasan Kılıç'ın cenazesine katıldı. Cenaze namazının ardından Erdoğan Kılıç'ın tabutuna omuz verdi. Cenazede İsmailağa cemaatinin yeni lideri de açıklandı. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ise farklı bir isim açıklamıştı. İsmailağa'da 'post' kavgasının süreceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan tabuta omuz verdi. Cemaatin yeni lideri cenazede açıklandı. İşte o görüntüler...

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren Kılıç için Fatih Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cemaat mensuplarına başsağlığı diledi.

Kılıç'ın cenaze namazını İsmailağa Camisi'nin emekli imamlarından Ahmet Fikri Doğan kıldırdı.

CEMAATİN YENİ LİDERİ BELLİ OLDU

Daha sonra Kılıç için dua edip tezkiye konuşması yapan İsmailağa Camisi İmamı Salih Topçu, şunları kaydetti:

"Hasan Efendi Hazretimiz dün itibarıyla Hakk'ın rahmetine kavuşuyor. Ancak önceden Hasan Efendi Hazretimizin tensibiyle teklifiyle camiamızın başında cenaze namazını kıldıran, Efendi Hazretimizin arkasından onun yaş haddinden emekli oluşunun peşinde, Efendi Hazretimiz tarafından İsmailağa Cami-i Şerifi'nde imam olarak görev yapan kıymetli Fikri Doğan Hocamız, Hasan Efendi Hazretimizin yerine halifesi olarak taayyün edilmiştir. Bunu bütün camiamıza, sizlere arz ederim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan tabuta omuz verdi. Cemaatin yeni lideri cenazede açıklandı. İşte o görüntüler...

Ahmet Fikri Doğan

Cenaze namazı ve tezkiye konuşmasının ardından Erdoğan da Kılıç'ın tabutunu omuzladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan tabuta omuz verdi. Cemaatin yeni lideri cenazede açıklandı. İşte o görüntüler... - Resim : 2

Hasan Kılıç'ın naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı'daki Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Davut Gül, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da katıldı.

CÜBBELİ AHMET BAŞKA İSİM İLAN ETTİ

Cübbeli Ahmet Youtube hesabından bir video yayınladı.

“Merhûm Hasan Efendi Hocamızdan Sonra Mahmûd Efendi Hazretleri'nin Vekillerinin Emîri Olarak Kime Tâbi Oluyoruz?” başlığıyla yayınlanan videoda Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhi olarak Denizli vekili İbrahim Uslu’yu ilan etti.

Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum ile birlikte Cübbeli Ahmet Hoca, “Onu başımıza emir seçtiğimize dair arzuhalde bulunduk. Kendisi istihare yaptı, bunun neticesinde kabul buyurdular” dedi.

İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından cemaate Hasan Kılıç liderlik ediyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Erdoğan tabuta omuz verdi. Cemaatin yeni lideri cenazede açıklandı. İşte o görüntüler... - Resim : 3

İbrahim Uslu

İbrahim Uslu, Kayseri’nin Yahyalı ilçesi Mustafabeyli köyünde 1940'ta dünyaya geldi. 1954 yılında Gönenli Mehmet Efendi ile tanıştı. 1957 senesine kadar emekli Binbaşı Tevfik Uysaler’den tefsir dersi aldı. Aynı yıl dönemin İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaoğlu ile tanıştı ve İsmailağa tarikatına girdi.

23 Nisan 2024 günü Cübbeli Ahmet, İbrahim Uslu'yu desteklediklerini açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin