Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni”nde konuştu. Deprem konusunun siyaset üstü olduğunu söyleyen Erdoğan "Deprem bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz" dedi. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmeye çalışanların yakından takip edildiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Geçtiğimiz ayın başlarında 46 bin konut ve köy evinin anahtarlarını teslim etmiştik. Bugün de 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz.

Ülkede ve dünyada ne yaşanırsa yaşansın hiçbir gündemin bizi deprem bölgesi ile ilgili programımızdan uzaklaştırmasına izin vermiyoruz.

Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları da yakından takip ediyoruz.

Deprem, siyaset üstü bir konudur. Deprem, ihmale gelmeyecek bir konudur. 

6 Şubat depreminde yıkılan binaların yüzde 90’ından fazlasının 1999 öncesinde yapılan binalar olduğunu görüyoruz.

Deprem maalesef bizi beklemiyor. Bizim hazırlıklarımızı bitirmemizi hiç beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz. Bilhassa İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip yerlerde böyle bir afetin altında kalkmak çok zor olacaktır.

"HEDEF YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT VERMEK"

Hedef yıl sonuna kadar 200 bin konut vermek. 1,5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış bulunuyoruz. Hedeflerimizi yerine getirmeye çok az kaldı. Amacımız yaşkalık 390 bin konut, 11 bin 500 ahır, 40 bin 500 iş yerinden oluşan 442 bin hak sahibinin tamamını yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturmaktır.

Sadece bu yıl 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayırdık. Geçtiğimiz yıl da aynı miktarda harcama yaptık. Bunlar sadece bütçeden yapılan harcama. STK'ların vatandaşlarımızın katkıları bunun dışındadır. Ülkemizin ve şehirlerimizin üzerindeki deprem yükünü tümüyle kaldırmayı hedefliyoruz.

Böyle bir yükün altından milli dayanışma, afetle mücadele ve konut inşası alanındaki güçlü birikimimizle ancak biz kalkabilirdik. Canımızdan bir parça olan deprem bölgesinin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık. Şehirlerimizi, konutların yanında cadde ve meydanlarıyla, üretim ve istihdam alanlarıyla şehirlerimizi yeni baştan tasarlıyoruz.

Ülkemizin tamamıyla birlikte deprem bölgemizi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz. Hiçbir gündemin bizi deprem bölgesiyle ilgili programımızdan uzaklaştırmasına izin vermiyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında cumhurbaşkanını belirlediğiniz önemli bir seçim yaşadık. Şimdi de yeni bir seçimin arifesindeyiz. Bölgemizde çatışmalar sürekli genişliyor.

Hayat pahalılığıyla mücadelenin önceliğimiz olduğu ekonomi programımızı zor şartlarda yürütüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var onları da yakından takip ediyoruz. Bunların hiçbirisi deprem bölgesindeki çalışmalarımızın önüne geçemiyor.

Unutulması mümkün olmayan acılara sebep olan deprem, ülkemizin bir gerçeği olarak karşımızdadır. Ülkemizin 4 bir yanında milyonlarca insanımız tarihin en tehlikeli fay hatlarına yakın yerlerde yaşıyor. Türkiye, bu felakete hazırlık için önemli bazı adımlar attı. TOKİ öncülüğünde ülkemizin konut stokunun kayda değer bölümünü yeniledik.

 

 

Etiketler erdoğan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin