Cumhurbaşkanı Erdoğan borsanın gongunu Tansu Çiller ile birlikte çaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Borsa “Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni”ne katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Tansu Çiller, Mehmet Şimşek ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı. Erdoğan, Tansu Çiller ile gong çaldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan borsanın gongunu Tansu Çiller ile birlikte çaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Borsa “Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni”ne katıldı.

Erdoğan, eski Başbakan Tansu Çiller ile gong çaldı. Törende konuşan Erdoğan eski CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek “14-28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı tarafından Borsa İstanbul’u yıpratmayı amaçlayan bütüncül bir kampanya yürütüldü” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Erdoğan, “Son 150 yılda milletimizin başına gelen iyi kötü her olay borsamızı da etkilemiştir. Borsa İstanbul’u sadece cumhuriyetimiz değil küresel sistemin, canlı tanıklarından biri olarak değerlendiriyoruz. Her ne kadar borsamız bize Osmanlı’dan kalan bir miras olsa da uzun yıllar asli görevini yerine getirememiştir. Borsamız yıllarca yabancıların, yatırımcıların ülke kaynaklarını çeşitli manipülasyonlarla sömürdüğü bir platforma dönüştü. Borsaya yatırım yapmak yerine insanımızın lisanına da sirayet eden, borsada oynama ifadesi aslında bu durumun bir yansımasıydı. Siyaset kurumu da üç beş daha çok oy kazanmak için borsayı hedef alarak bu algının kökleşmesine yardım etti. Bunu 14-28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı tarafından Borsa İstanbul’u yıpratmayı amaçlayan bütüncül bir kampanya yürütüldü. Batık bitik senaryoları ile yatırımcı korkutuldu. Dövize, altına doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi.”

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin