Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'de değişim mesajı. Muhalefete sert sözler. Filistin konusunda sert çıkış: Türkiye'deki Kuva-yi Milliye ne ise Hamas da işte odur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan yerel seçimin kazananının Cumhur İttifakı olduğunu söylerken, seçmenin verdiği mesajı aldıklarını belirterek, "Milletin talepleri doğrultusunda gerekli değişimi yapacağız" dedi. Filistin hakkında da sert konuşan Erdoğan, "Türkiye'deki Kuva-yi Milliye ne ise Hamas da işte odur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'de değişim mesajı. Muhalefete sert sözler. Filistin konusunda sert çıkış: Türkiye'deki Kuva-yi Milliye ne ise Hamas da işte odur

Konuşmasından satır başları:

Aziz milletim, değerli vekil arkadaşlarım, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Grup Toplantımız, ülkemiz milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bereket ayı olan Ramazan'ı milletçe huzur içinde idrak ettik. Milletimin, İslam aleminin geride bıraktığımız Ramazan Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyorum.

DEMOKRASİMİZ SANDIK SINAVINDAN BAŞARIYLA ÇIKTI

Bayramdan önce 31 Mart Pazar günü seçimleri gerçekleştirdik. Seçimlerin ülkemize genelinde huzur ve sükunet içinde icra edilmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hamdolsun seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Rekabet seviyesi yüksek bir kampanya döneminden sonra seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır. Ülkemiz aleyhine yürütülen onca kampanyaya rağmen demokrasimizin bir sandık sınavından başarıyla çıkmasını sağladık.

EN BÜYÜK TAKDİRİ AK PARTİ TEŞKİLATI HAK EDİYOR

En büyük takdiri AK Parti teşkilatı hak ediyor. Mahalle mahalle, köy köy dolaşarak halkımızla birlikte oldular. Gece gündüz koşturan genel merkez birimlerine. kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza, il, ilçe ve belde teşkilatlarına, partimize davamıza mücadelemize güçlü destek veren her bir kardeşime buradan en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMLERDEN ALNININ AKIYLA ÇIKTI

AK Parti teşkilatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara karşı meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı da son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. İttifakımızın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Buradan birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.

HATAY ÇIKIŞI 

Hatay, 6 Şubat depremlerinden beri en çok örselenen şehrimiz oldu. Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar. Pek çok iftira attılar. 31 Mart’ta Hatay tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakına ve Ak Parti’ye duydukları güven dolayısıyla Hatay’ımıza ve Hataylı vatandaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.

CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz.

31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. 1400 belediyenin yüzde 54,3’ü Cumhur İttifakı'nca yönetilecektir.

ÜLKEYİ YÖNETEBİLECEĞİNİ SANAN ZAVALLILAR

Sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar olduğunu görüyoruz. Genel seçim havasıyla ülkeyi yöneteceğini zanneden zavallılar var. Birileri kendilerince yerel iktidar, merkezi iktidar diye Türkiye'de ikili yapı ihdas etmeye çalışıyor. Bu tarz söylemler demlendikleri ittifak ortaklarına diyet borcu hamlesi değilse, ham bir hayalden ibarettir. 81 ilimizde tek bir ittifak vardır. O da Cumhurbaşkanı ve Kabinesi'dir.

MİLLETİMİZİN MESAJININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Milletin sandıktan verdiği mesajları herkesten önce bizim doğru okumamız, objektif olarak bizim değerlendirmemiz gerekiyor. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. Milletimiz bizden cesur özeleştiri yapmamızı istedi. Biz bunun farkındayız. Milletimizin mesajlarını baş tacı ederken, bu mesajların gereğini de yapacağız. Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz. AK Parti bu ülkenin, bu milletin partisi olmayı sürdürecektir.

PARTİMİZİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLEYEN RAKİPLERİMİZİ ASLA SEVİNDİRMEYECEĞİZ

Daha da güçlenip kuvvet toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Aziz milletimize, ilkelerimize daha sıkı sarılacağız. Bizim lügatimizde böbürlenme, milletle arasına duvarlar koyma asla yoktur. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, unvan dağıtmak için yapmıyoruz. Oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcu. Üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebemizi neticelendireceğiz. Sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihte bulunduran vatandaşların mesajını en iyi şekilde okuyacağız. Partimizin geleneklerine, davamızın prensiplerine uygun şekilde yöneteceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz.

BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

AK Parti'nin oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz tablo çiziyor. Şunu çok net ifade etmek isterim. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Beyler, bayanlar, şunu herkes bilsin. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmedi, bitmeyecek. Biz Türkiye'nin en dinamik partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, gerekeni yaparız, arızaları düzeltir, eksikleri giderir tekrar yola koyuluruz. Kimse sevinmesin, kimse umutlanmasın. Biz buradayız.

HİÇ KİMSE FİLİSTİN MESELESİNDE BİZİ SORGULAYAMAZ

Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde geri adım atmadan haklarımızın peşinden koşacağız. Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana hem Gazze'de hem Batı Şeria'da bir soykırım icra ediyor. İsrail, büyük bir şımarıklık içinde insanlık tarihine şimdiden utançla yazılmış bir katliam yürütüyor. Şimdi seçim sürecinde de seçim sonrasında da bir takım merkezlerden şahsıma ve partimize yönelik insafsız ithamlarda bulunuldu. Bunların bize karşı kullanıldığını da gördük. Yalan iddialar üzerinden bizi, partimizi, hükümetimizi töhmet altında bıraktılar. Bazı sözde partiler bu konuda bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi kalkıp eleştiri yağmuruna tuttular. Bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldım. Hiç kimse ne şahsımı ne de bu kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiştir.

En zor zamanlarında Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Türkiye'deki Kuvay-i Milliye ne ise Hamas da işte odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun farkındayız. Hakkı ve hakikati haykırmanın zor olduğunu biliyoruz, tüm dünya idrak etsin. Saldırılarınıza, algı oyunlarınıza boyun eğmeyeceğiz. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam da Allah ömür verdikçe Filistin davasını savunmaya devam edeceğim.

14 bin çocuğu öldürdüler. bunlar Hitler-i çoktan geçtiler. Biz Filistin'in bağımsızlık mücadelesini her şartta savunacağız. Biz omzumuzda yumurta küfesi taşıyoruz. Bazı yaptıklarımız görünmüyor olabilir ama çıkıp bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar rezil olacaklar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler erdoğan ak parti
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin