Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın'dan flaş açıklamalar: Ben de seküler bir hayat sürüyorum... Emekliye 5 bin TL vaadi. Erdoğan'dan Muğla talimatı

tv100'ün gündemi belirleyen Kübra Par'la Farklı Açılar programına, Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın konuk oldu. Aydın Ayaydın, Kübra Par, Şaban Sevinç ve Hasan Öztürk'ün sorularını yanıtlıyor... Ayaydın, kendisinin de seküler bir yaşam sürdüğünü belirterek "AK Parti kazanırsa bayanlar denize giremeyecekmiş" diye mesajlar geliyor. Öyle bir şey yok." dedi. Ayaydın, CHP'nin adayı Ahmet Aras'a canlı yayın teklifinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın'dan flaş açıklamalar: Ben de seküler bir hayat sürüyorum... Emekliye 5 bin TL vaadi. Erdoğan'dan Muğla talimatı

tv100'ün gündemi belirleyen Kübra Par'la Farklı Açılar programına, Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın konuk oldu. Aydın Ayaydın, Kübra Par, Şaban Sevinç ve Hasan Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Ayaydın, "İçkili restoranmış değilmiş böyle bir tarzım asla yok. Bunu öne sürenler hiçbir projesi olmayanlar." dedi. Ayaydın Muğla'da ikamet eden emeklilere aylık beş bin lira yardım vaadinde bulundu.

Ayaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris ve Fethiye'deki denizlerin balçıklardan temizlenmesine yönelik bakanlara talimat verdiğini söyledi. Ayaydın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 hafta önce talimat verdi bakanlara, 'O turizm cennetinde, denizlerin bir an önce balçıktan temizlenmesi lazım.' dedi" ifadelerini kullandı.

Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kübra Par: Bu seçimde kendinizi şanslı görüyor musunuz? Cumhur İttifakı’na döner mi Muğla seçmeni?

"GÖRDÜĞÜM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM"

Aslında Ege seçmenine baktığınızda bunun içinde Muğla da var. Genelde eskiden beri hep sağ kesimin hep iktidar oldu illerdi. 20 yıldır nedense orada bir ağırlık var. Ben bu seçime asla ideoloji olarak girmiyorum ve siyaseten de girmedim buna. Ben o bölgede yaşanan sorunları gördüm ve yaşadım. Bu sorunları çözmek içinde aday oldum.

"HER TÜRLÜ RESTORANLARDA MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLARIM"

Deniliyor ki AK Parti kazanırsa bayanlar denize giremez, içkili alanlar kapanır. Ama bu çok yersiz söylenti bu. Ben 25 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Benim yaşantım Türkiye seçmeninin ortalaması olan ve Bodrum’da, Muğla’da, Fethiye’de, Marmaris’te yaşayan birinin ortalama yaşam tarzıdır. Benim eşim, kızım denize girer, ben denize girerim, benim torunlarım denize girer ben her türlü restoranlarda misafirlerimi ağırlarım. İçkili restoranmış değilmiş böyle bir tarzım asla yok. Bunu öne sürenler hiçbir projesi olmayanlar.

"BEN MUĞLALI VATANDAŞLARIMIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEĞİM"

Şaban Sevinç: Ben AK Parti’den ayrıyım demenizi gerektiren ne var?

Ben ayrıyım demiyorum. AK Parti’nin adayıyım. Bunu açıkça söylüyorum. Ama ben siyaseten gelmedim. Siyasi düşünceyle hareket etmiyorum ve etmeyeceğim. Ben Muğlalı vatandaşlarımın talepleri doğrultusunda hareket edeceğim. Olaya ideolojik bakmayınız.

"ORTAK YAYIN ÇAĞRISI YAPIYORUM"

Şu anda bütün Muğla’nın seçmenlerine anons ediyorum. 25 yıldır Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve şu anda benim rakibim olan, aynı zamanda dostum, sevdiğim bir insan Ahmet Aras ikisi birlikte gelsinler, yanlarına dostlarını, danışmanlarını, abilerini de getirsinler ben de tek başıma geleyim masanın etrafında toplanalım. Ortak yayın çağrısı yapıyorum.

"BEN VAATLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMEYE GELDİM"

Bu Yerel Yönetim seçimidir. Yani sizin mahallenizi, sokağınızı, şehrinizi, ilçenizi yönetecek adayı seçiyorsunuz. Seçtiğiniz aday ortaya attığı projeleri yapabilecek liyakatte, nitelikte, güçte biri midir? Vaad etmek kolay. Herkes vaad eder. Ama onları gerçekleştirebilir mi? Ben bunları gerçekleştirmeye geldim.

"İMAR PLANLARININ HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR"

Muğlalı vatandaşımın bugüne kadar yapılmayan imar planlarının hükümetle ne alakası var? Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Niye çıkarmıyor? Her yer kaçak yapı cenneti haline geldi. Buyurun bütün ilçelere gidin. Hiçbirinde imar planı yok. Bunun hükümetle ne ilgisi var?

Hasan Öztürk: Muğla’nın 3 temel sorunu ve 3 temel projeniz hakkında sizden bilgi almak isterim.

Birincisi imar planı, hiçbir şehrin imar planı yok dolayısıyla her önüne gelen istediği yere kaçak yapı yapıyor. Her taraf birer kaça yapı cenneti haline gelmiş. Muğla deprem kuşağında olan bir ilimiz. Bizim depreme dayanıklı yapılar yapmamız lazım. Bu seçim onlar için bir hayat seçimidir, çocuklarının torunlarının geleceğinin bir seçimidir eğer bu seçimi de mevcut düzenle devam ettirmeye çalışırlarsa emin olun Muğla bir daha kendine gelemez ve öldü.

Altyapı yok. Büyükşehir belediye yapı yasasının 7. maddesine göre her türlü altyapıyı yapma görevi büyükşehre aittir. Hiçbir ilçenin kanalizasyon işleri yapılmadı.

Kübra Par: Onlar da diyorlar ki burada bizim yazın o kadar çok insan geliyor ki normalde nüfusa kayıtlı vatandaş kadar bütçe alıyor ev ona göre altyapı yapıyoruz.

Bu doğru ama eksik. Mevcut olan nüfusa göre olanda bir altyapı yok, hiç altyapı yapmıyorlar."

"FETHİYE VE MARMARİS DENİZDEN UZAKLAŞMIŞ"

"Fethiye Körfezi'nde 6 milyon metreküp balçık dolmuş. Ben bunu görünce son derece moralim bozuldu. Bu kadar güzelim koylar elden gitmiş. Fethiye ve Marmaris denizden uzaklaşmış artık. Ben bunları denizle tekrar buluşturmam gerek diye düşündüm, atladım Ankara'ya gittim. Bu işi kim çözer? Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan çözebilir.


"3 HAFTA ÖNCE BAKANLARA TALİMAT VERDİ"

Cumhurbaşkanımıza manzarayı anlattım. Çok üzüldü. her iki bakana görev verdi, Ulaştırma Bakanlığı'na ve Tarım Orman Bakanlığı'na. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 hafta önce talimat verdi bakanlara, 'Muğla halkının Fethiye ve Marmaris halkının bu sorununun çözülmesi lazım. O turizm cennetinde, denizlerin bir an önce balçıktan temizlenmesi lazım.' dedi."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin