Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum tv100'de vaatlerini açıkladı: Vatandaşlara 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi vereceğiz

tv100'de Özel Röportaj'a konuk olan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, halka yönelik vaatlerini sıraladı. Kurum'un açıklamalarına göre, vatandaşlara 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma ve kira yardımı sunulacak.

Google Haberlere Abone ol
Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum tv100'de vaatlerini açıkladı: Vatandaşlara 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi vereceğiz

Murat Kurum, tv100 Özel Röportaj'da Gürkan Hacır, Cansu Canan Özgen ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

Biz tarihe geçecek, İstanbul’un kurtuluşu olan bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Bunun her yıl 60 bin konutunu 5 yılda da 300 bin konutunu KİPTAŞ eliyle yapacağız. Ve ‘Yarısı bizden’ kampanyasını biz mayıs ayında başlatmıştık şimdi o kampanya bakanlığımız eliyle devam ediyor biz de büyükşehir eliyle bu kampanyaya 300 bin konutla katkıda bulunacağız. Vatandaşımıza 700 bin hibe, 700 bin kredi, 100 bin taşınma ve kira yardımı vereceğiz ve vatandaşımız 5833 TL’den başlayan taksitle bunu ödeyebilecek. 18 ayda teslim edeceğiz. 

Hacır'ın "İmarı düzenlemek ne demek?" sorusuna Kurum "10 dairesi olan bir yerin yeniden 10 daire yapabilmesine imkan sağlayacağız. Orada %25-30 kaybı var ya o kaybını imar planı yaparak vatandaşımıza vereceğiz. Yerinde, rızaya dayalı, vatandaşımız istiyorsa biz planını yapacağız. Vatandaşımızın önünü açacağız." yanıtını verdi. 

SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI

100 bin sosyal konut yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, kiralanacak. İstanbul’a yeni 100 bin konut arz edeceğiz. Hem kira fiyatlarını düşürecek hem de burayı deprem dönüşümüne girecek vatandaşlarımıza uygun fiyatta kiralayacağız. Arzı arttırmadan kira fiyatı düşmez.

2 MİLYON KİŞİYE 6 SAATTE ÇADIR

Biz aslında buradaki mücadeleyi 2 başlık altında yapıyoruz yani biri deprem dönüşümü biri de afete hazırlık. Bütünleşik bir afet yönetim planı sergiliyoruz. İlk önce veriyi tam anlamıyla analiz edeceğimiz bir sistemi kuracağız. Bu sistemle birlikte afeti tek çatı altında yürüteceğiz. Öncelikle afet toplanma alanlarının sayısını arttıracağız. Bir taraftan otopark yapacağız. Her adımda afeti düşüneceğiz. Otopark eksikliğini giderirken üstü yeşil alan olacak, aynı zamanda deprem toplanma alanı olacak. İstanbul’da herkes hangi toplanma alanına gideceğini bilecek. Herkesin belli olacak. 2 milyon kişiye 6 saatte çadır kuracağız. Ekibimiz hazır.

Kaynak: tv100.com
Etiketler murat kurum ibb
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin