Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'tan tv100'e özel açıklama: Toplam 80 km metro yapacağız

tv100 Özel yayınında Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Ankara’ya metro vaadinde bulundu. Altınok "Ulaşım bir problem Ankara’da, trafik bir problem. 5 yılın sonunda Ankara’nın 5 cm metrosu yok. Toplam 80 km metro yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'tan tv100'e özel açıklama: Toplam 80 km metro yapacağız

Turgut Altınoktv100 Özel yayınında Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

"Size gelen anketler nedir, siz bir de algı suçlaması yaptınız bu algı nedir?" sorusunu Altınok "Ben her gün sokaklardayım. Bugünde sabahtan başladık uçağa gelene kadar Ankara’nın sokaklarında, toplantılardaydık. Sokak anketi Ankara’da Altınok diyor." diyerek yanıtladı.

Hacır'ın "Sizle Sayın Mansur Yavaş arasında geçen bu yarışta İYİ Parti’nin potansiyel oyları kime gider?" şeklindeki sorusu üzerine Altınok "Bize de gelir Büyükşehir Belediye Başkanına da gider ama İYİ Parti’de de kalır. İYİ Parti kurumsal bir parti sonuçta. Bütün oylar hiçbir adayın cebinde değil, çantada keklik değil. Sokakta ‘CHP’liyim ama sana oy vereceğim diyen bir sürü vatandaşımız’ var." dedi. 

YAVAŞ’I ELEŞTİRDİ

Hacır'ın "Vatandaş ne diyor, Mansur Yavaş’ın neyinden şikayetçi?" sorusu üzerine Altınok "Mansur Yavaş’la Ankara’da bir şey yapılmadı ki. Ulaşım bir problem Ankara’da, trafik bir problem. Saat 7’den sonra Ulus’ta hayat bitiyor. Ulus Ankara’mızın merkezi. Kızılay’da hayat bitiyor. Taşlar kırılmış insanların ayağı takılıp düşüyor." dedi.

Hacır'ın "Mansur Yavaş neden bu planları iptal ettirdi bir gerekçe sundu mu?" sorusuna Altınok "Gerekçe istiyorsanız bulursunuz ama sonuçta biz felaketten önce yapmışız bu planları. 2019’da gelmişiz 1 yıl içerisinde gelmişiz şehrin kentsel dönüşüm planlarını yapmışız. Sonra belediye meclisinde çoğunluğumuz var geçirdik. Daha sonra göreceksiniz bu planlar iptal olacak dedi ve 3 gün sonra dava açıldı bu planlar iptal oldu." yanıtını verdi.

Mansur Bey belediye meclisinde kimseyi konuşturmuyor. Konuşanları indiriyor aşağı hatta hakaretleri var. Meclis toplantılarına da uzun zamandır gelmiyor. En son bütçe toplantısına geldi büyükşehrin bütçesi bitti kendisi konuştu daha sonra ara verdi ve bir daha meclise gelmedi.

METRO VAADİNDE BULUNDU

Hacır'ın "Siz kazanırsanız Ankara’da 5 yılda nasıl çözeceksiniz? Metro meselesine ilişkin bir planınız programınız var mı?" sorusu üzerine Altınok "Mesele şu, vatandaşa söz veriyorsanız, verdiyseniz bu sözü yerine getireceksiniz yoksa da çıkıp özür dileyeceksiniz. İşin ahlakı budur. Siyasi ahlak bunu gerektirir. Büyükşehir Belediye Başkanı Ankaralıya ‘Size 5 yılda 58 km metro yapacağım’ diye söz vermişti. 5 yılın sonunda Ankara’nın 5 cm metrosu yok. Toplam 80 km metro yapacağız" dedi. 

YARDIM BÜTÇESİ MESAJLARI

Sosyal yardımlarla ilgili Altınok "Ankara Büyükşehir Belediyesinin yüzde 4’ü yardımlara gidiyor. Daha önce yüzde 8’di. Daha azını veriyor ama daha çok veriyor gibi reklam yapıyor. Yardımların aslında reklamı yapılmaz ayıptır kimse yardım yapmıyor, vatandaşın parasını vatandaşa vereceksiniz. Biz bunu yüzde 10’a çıkaracağız. Doğalgaz desteği şu an 500 TL 3 ay veriyor Büyükşehir Belediyesi onu 1000 TL’ye çıkartıp 3 aydan 4 aya çıkartıyoruz. Suyu yüzde 50 ucuzlatacağız" dedi.

Hacır'ın "Sizin Keçiören’de bir Atatürk ve Cumhuriyet kulesi var. Bir anlatır mısınız bu nedir Sayın Başkan?" sorusunu Altınok "197 metre yüksekliğinde tamamen belediye imkanlarıyla yaptık. Türkiye’de tek başına kendi imkânlarıyla kula yapan belediye Keçiören Belediyemiz." diyerek cevapladı 

"ANKAPARK’I AÇACAĞIZ"

Ankapark'la ilgili Altınok "Ankapark’ı da açacağız. Birçok makine çürüdü orada daha doğrusu çürütüldü, yazık oldu. Sonuçta yapılmış olan bir eser, hizmet. Keçiören’in girişinde lunaparkımız var günde 8 bin çocuğumuz geliyor ücrette almıyoruz. Ankapark bunun çok büyüğü keşke çürütmeselerdi orayı bizlere verselerdi." diye konuştu.

Hacır'ın "Kampanya nasıl gidiyor? Sizin billboardlarınızın önüne billboard yapıldığını iddia ettiniz fakat ondan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesinden yazılı mesaj geldi ‘Turgut Altınok’un astığı yer yasal olan bir yer değil, biz de önüne belediyenin yasal panolarına astık dediler’ adil bir yarış var mı?" sorusuna Altınok "Adil bir yarış yok. Bizim Altındağ Belediyemizin billboardları var, bizim resimler oraya asıldı önüne bir seyyar getirdiler ve kapattılar." yanıtını verdi.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin