Cumartesi Anneleri, 976. haftada İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istedi. Eyleme görevden alınan Şebnem Korur Fincancı da katıldı

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması için adalet talebiyle 976'ıncı kez toplandı. Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri bu hafta İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istedi. Eyleme, görevden alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri, 976. haftada İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istedi. Eyleme görevden alınan Şebnem Korur Fincancı da katıldı

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için adalet talebiyle 976'ncı kez bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması için adalet talebiyle saat 12.00'de Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemde 12 Aralık 1991  Mardin Dargeçit'te askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir mağarada cansız bedenleri bulunan İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istedi.

Cumartesi Anneleri'ne görevden alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı da destek verdi. 

GALATASARAY MEYDANI 5,5 YIL YASAKLANDI

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemine yaklaşık 5 buçuk yıl izin verilmedi. 

HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan'ın Kasım ayının başında TBMM’deki bir komisyon toplantısında Bakan Yerlikaya’ya Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının kelepçelenerek gözaltına alınması ile ilgili fotoğrafları göstermişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya buna yanıt olarak "Yaşadıkları mağduriyettir. En kısa zamanda sürede çözüm üreteceğiz" demişti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın bu sözlerinin ardından Cumartesi Anneleri 5,5 yıl sonra yeniden  Galatasaray Meydanı'nda toplanmaya başladı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin