Çözüm süreci yeniden başlayacak mı? DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'ten flaş açıklama

DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk "Yeniden bir çözüm süreci başlayacak mı?" sorusuna "Şu anda bir çözüm sürecinin başlayacağı konusunda da bir inanca sahip değilim" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çözüm süreci yeniden başlayacak mı? DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'ten flaş açıklama

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk,  çözüm sürecinden eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı çıkışına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.  

DEM Parti  Mardin adayı Türk KRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Türk  "Yeniden bir çözüm süreci başlayacak mı? sorusuna "Şu anda bir çözüm sürecinin başlayacağı konusunda da bir inanca sahip değilim. Elbette ki mücadelemiz bir çözümün ortaya çıkması için, bunun mücadelesini veriyoruz. Kürtlere karşı yürütülen acımasız bir siyasetin sonuç almayacağını kendisi de görmek durumundadır. Cumhurbaşkanının kendi deyimiyle nasıl Filistinliler bitmezse Kürtler de bitmez.  

Yeniden toplumu ortaklaştıracak bir siyasetin ortaya çıkmasıdır çabamız. Bugün milliyetçilik üzerinden apolitik kesimi kendi elinde tutmaya çalışan bir anlayış var. Kürtlerle ilgili düşmanca söylemler ortaya çıkıyor." yanıtını verdi.  

"CHP SORUNU ÇÖZEMEZ"

Kürt sorunu konusunda CHP'nin tutumunu da eleştiren  Türk, 14 Mayıs seçimleri sürecinde kendileri ile açık görüşme yapılmadığını hatırlatarak "CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil" dedi. 

BAŞAK DEMİRTAŞ'A DESTEK

Başak Demirtaş'ın adaylık başvurusunda bulunması ardından adaylığını çekmesi konusunda Demirtaş'a hak verdiğini söyleyen Ahmet Türk, şöyle konuştu:

"Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu. Partiyi sahiplenecek bir tavır gösterdi. Burada önemli olan Türkiye'nin her yerinden aday çıkarılması konusunda bir mesajdı. Bizim mücadelemiz bir demokrasi mücadelesidir. Kürt halkının sindirilme politikasına karşı demokrasiyi kalıcı hale getirmek için mücadele ediyoruz. 'Zayıf' aday 'güçlü' aday tartışması yürütüldü. Bizim siyasetimiz belli. Bugüne kadar inkar edilen bir halkın mücadelesini verdiğimiz için tabanımız niçin mücadele ettiğimizi çok iyi görüyor ve anlıyordur diye düşünüyorum. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin