Muğla'nın Marmaris ilçesinde eğlence mekanlarına yönelik yapılan yapılan geniş çaplı denetimler yapıldı. Denetimlerde kurallara uymadığı belirlenen 14 işletme hakkında kapatma kararı verildi. İşletmelerden ikisi süresiz olarak kapatılırken, 12’sine geçici süreyle mühürleme cezası uygulandı.
Dünyanın ve Türkiye'nin gözde turizm kentlerinden olan Marmaris'te eğlence mekanlarındaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Eğlence merkezlerinde yarı çıplak ve müstehcen hareketler sergileyerek yapılan dans şovlar, kısa sürede ülkenin gündemine oturdu.
MİDE BULANDIRAN YENİ GÖRÜNTÜLER
Marmaris'te mide bulandıran yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Turistleri gezdiren bir tekneden paylaşılan görüntülerde kadın vücudunun resmedildiği bir önlük giyen kişi erkek turistlere müstehcen hareketler yapıyor.
Turistlere yönelik çirkin hareketler sadece Marmaris ile sınırlı değil. Kuşadasın'dan da benzer görüntüler geldi. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde olduğu iddia edilen görüntülerde, turistlere yönelik müstehcen gösteriler yapılıyor.
ÇOCUKLARDA BU İĞRENÇLİĞE DAHİL EDİLDİ

Bazı görüntülerde ise 18 yaşından küçük kişilerin girmesinin yasak olduğu eğlence mekanlarında küçük çocuklarında da bu sapkınlığa dahil edildiği görüldü. Görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem olurken bazı kullanıcılar yetkililere çağrıda bulundu.
VALİLİKTEN FLAŞ AÇIKLAMA: GEÇMİŞ YILLARA AİT...
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde sosyal medya mecralarında Marmaris turizmini hedef alan, gerçek dışı ve yanıltıcı görüntüler üzerinden yapılan paylaşımlar sonrası kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğunu söyledi.
Vali Akbıyık, son dönemde sosyal medyada paylaşılan birçok görüntünün geçmiş yıllara ait olduğunu belirterek, "Bu yolla kamuoyu yanıltılmakta, haksız yere güvenlik güçlerimiz ve kurumlarımız yıpratılmaya çalışılmaktadır." dedi.
Turizm sezonuna yönelik önlemler hakkında da bilgi veren Akbıyık, bu kapsamda 2025 turizm sezonu öncesi Kaymakamlıkça yapılan çalışmalar ve toplantılar sonucunda, gece saat 03.00 ve 04.00 olan iş yeri kapatma saatlerinin, Belediye Encümeni vasıtasıyla 00.00 / 00.30 / 01.30 / 04.00 olarak bölgesel düzenlemelerle yeniden belirlendiğini ve bu düzenlemelerin takibinin sağlandığını bildirdi.
Akbıyık, sezon başında işletmelere önce uyarı verildiğini, cezai işlemlere sonradan 3 gün, 7 gün, 15 gün, 30 gün ve ruhsat iptali olarak kademeli olarak geçildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilen veya sosyal medyada yer alan suç içerikli görüntüler hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla işlem yapılmaktadır. 2024 yılı içerisinde 72 ayrı işletmeye 110 idari işlem uygulanmıştır. Hanutçuluk, meşale kullanımı, 18 yaş altı müşteri kabulü, 18 yaş altına tütün mamulü satışı, kumar oynatılması, canlı müzik izni olmaksızın yayın yapılması, müzik kapanış saatine uyulmaması gibi ihlaller tespit edilmiştir. Tüm bu çalışmalar neticesinde ilimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleri koruyarak, misafirlerimizin huzur içinde tatil yapmalarını sağlamak en temel önceliğimizdir."
Turizmi olumsuz etkileyen görüntü ve uygulamalara asla müsamaha gösterilmeyeceğine işaret eden Akbıyık, Muğla'nın marka değerine zarar verebilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla ilgili kurum ve birimlerce gerekli denetimlerin aralıksız şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi.