Çikolata küflü çıktı. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ortalığı birbirine kattı. Çikolatalar raflardan kaldırıldı. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti!

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, aldığı çikolataların küflü çıktığını paylaşan yapan bir tüketiciyi adeta tehdit etti. Yaptığı yorumla bir anda tepkilerin odağı haline gelen Tunaoğlu, "Karşında dev Migros ve biz varız" ifadesini kullandı. Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken; Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını silip yanlış anlaşıldığını söyledi. Öte yandan Migros raflardan Patiwiss çikolataları tedbiren kaldırdı. Gıda Dedektifi hesabı da şirketle anlaşmasını bitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Çikolata küflü çıktı. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ortalığı birbirine kattı. Çikolatalar raflardan kaldırıldı.  Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti!

Linkedin’de bir kullanıcı, aldığı Patiswiss marka çikolataların küflendiğine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, "Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. üstelik son tüketim tarihine daha var Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var” diye yazdı. Paylaşımına Patiswiss’in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketledi.

Çikolata küflü çıktı. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ortalığı birbirine kattı. Çikolatalar raflardan kaldırıldı.  Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti!

TUNAOĞLU'NUN YANITI OLAY OLDU

Tunaoğlu ise bu paylaşıma, ürünlerinin küflenmeyeceğini savunarak sert bir dille cevap verdi:
"Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim :) Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın... Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vsden neler isteyeceğinden herkes habersiz :):) Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim…"

Çikolata küflü çıktı. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ortalığı birbirine kattı. Çikolatalar raflardan kaldırıldı.  Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti! - Resim : 2

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu sert yanıt sosyal medyada büyük yankı buldu ve tüketici hakları savunucuları tarafından endişeyle karşılandı. Tüketici haklarının korunması ve şirket yöneticilerinin tüketici şikayetlerine nasıl yanıt vermesi gerektiği konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

'ÖZÜR' AÇIKLAMASI YAYIMLADI

Sosyal medyada söz konunun gündem olmasından sonra Patiswiss markasının sahibi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, yaptığı paylaşımı silerek bir özür açıklaması yayınladı.

Tunaoğlu yaptığı son paylaşımda dil bilgisi ve yazım yanlışlarından dolayı kendisinin yanlış anlaşıldığını belirtti:

"Valla büyük yanlış anlaşılma mı oldu, ben mi yanlış anlattım bilmiyorum. Ama çok özür dilerim sizi de meşgul ettiğim için. Beni biliyorsunuzdur bence. Tek demek istediğim ürünün herkes arkasında bize gönderseniz çözerdik, markaya zarar verecek bir posta gerek yoktu derken... İmla bilgimin gücü de eklenince ben vermişim gibi duruyor. Neyse bizim avukatlar benim içinde bir şeyler düşünecektir. Sonuçta yönetim kurulu ile yönetiyoruz şirketi razıyım sorun yok. Tek derdim en iyi ürün en iyi fiyat. Son nefesime kadar vazgeçmeyeceğim. Gıda dışı markalarım, girişimlerim dahil. Sevgilerimle. Şimdiden imla ve yazım yanlışlarım için özür dilerim, sosyal medya uzananlarımın mesai saatleri dışında çalıştırmak istemiyorum:( Zaten olanlara eminim çok üzüldüler. Düzelteceklere, bana koşulsuz, ücretsiz eğitim vereceklere de teşekkür ediyorum."

Çikolata küflü çıktı. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ortalığı birbirine kattı. Çikolatalar raflardan kaldırıldı.  Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti! - Resim : 3

FİRMANIN RESMİ HESABINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Linkedin üzerin Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yorumunun sosyal medyada gündem olasından sonra firma da resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir özür mesajı yayınlandı.
Patiswiss hesabı üzerinden yapılan paylaşım:

Patiswis hesabından paylaşılan özür metnini eleştirilerin odağında olan CEO Tunaoğlu da aktif kullandığı hesabı üzerinden paylaştı.

Tunaoğlu Linkedin hesabından yaptığı bir başka paylaşımda diğer şirket yöneticileri gibi olmadığını belirterek farklı olduğunu vurguladı. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eleştirilerin ardından yaptığı bu paylaşımda farklı olmasını sevdiğini yazdı. Yaptığı bu paylaşımı daha sonra Linkedin hesabından kaldırdı.

ANLAŞMALARI İPTAL OLDU 

Öte yandan Migros raflardan Patiwiss çikolataları tedbiren kaldırdı. Gıda Dedektifi adlı X hesabı da şirketle inceleme anlaşmasını bitirdiğini duyurdu. 

 

İSTİFA ETTİ

Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız, sosyal medya hesabında istifa ettiğini açıkladı.

Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız'ın sosyal medya paylaşımında, " Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden, sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Görev değişikliği, Yönetim Kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir. Saygılarımla,Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu" dedi. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin