CHP'ye sürpriz destek. O siyasi parti adayını çekti. 31 Mart'ta bıçak sırtı olan ile ve ilçelerde CHP'yi destekleme kararı aldılar

Halkın Kurtuluş Partisi, "CHP ile AKP’nin oylarının bıçak sırtı olduğu il ve ilçelerde aday çıkarmayacak ve CHP adaylarını destekleyeceğiz. Buna karşılık AKP’nin ya da CHP’nin kazanması kesin olan illerde ve ilçelerde kendi adaylarımızla yarışacağız." açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye sürpriz destek. O siyasi parti adayını çekti. 31 Mart'ta bıçak sırtı olan ile ve ilçelerde CHP'yi destekleme kararı aldılar

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Halkın Kurtuluş Partisi'nden sürpriz bir karar geldi. HKP CHP ile AK Parti’nin oylarının bıçak sırtı olduğu il ve ilçelerde aday çıkarmayacaklarını ve CHP'nin adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada İstanbul'un Fatih ilçesinin bu seçim bölgelerinden biri olduğu belirtilerek CHP'nin adayı Mahir Polat'ı destekleyeceklerini belirttiler. HKP'nin açıklamasında "Hiçbir pazarlığa, görüşmeye, alışverişe dayanmayan bu ilkeli tutumumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz." ifadeleri yer aldı.

Açıklama şu şekilde sonlandırıldı:

Hep AKP’nin kalesi sayılan Fatih’te süreç içinde bıçak sırtı bir durum oluştu. Yukarıdaki ilke kararımız doğrultusunda Fatih Belediye Başkan Adayımızı, CHP’nin adayı Mahir Polat lehine çekmek, ilkemizin bir gereği oldu.

İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkan Adayımız Kerim Bütün’ün adaylığını, adayımızın bizzat kendisiyle de tam bir mutabakatla Mahir Polat lehine geri çekiyoruz.

Oylarımız CHP Adayı Mahir Polat’adır.
Tüm üyelerimize ve Halkımıza duyurulur.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin