CHP'nin kazandığı ilde seçimler yenilenecek. AK Parti itiraz etmişti

Ardahan’da CHP’nin kazandığı seçime AK Parti itiraz etmişti. Seçimin yenilenmesi kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin kazandığı ilde seçimler yenilenecek. AK Parti itiraz etmişti

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP, AK Parti adayına karşı 174 oy farkı ile seçimi kazanmıştı.

CHP'nin adayı TRT eski ssanatçısı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir yüzde 45,06 oy alırken AK Parti'nin adayı Yunus Baydar yüzde 43,51 oranında oy almıştı.

AK Parti adayı Yunus Baydar'ın itirazı üzerine ilçe seçim kurulu bugün seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Nihayi kararı ise yarın il seçim kurulu verecek.

CHP'nin kazandığı ilde seçimler yenilenecek. AK Parti itiraz etmişti

Sabah'a konuşan AK Parti adayı Baydar, "Elimizdeki delilere güvenerek itiraz hakkımızı kullandık. İlçe seçim kurulu haklı olduğumuzu gördü seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Yarında inşallah bu il seçim kurulu tarafından karara bağlanır yakın bir zamanda tekrar seçim olur. Seçim günü sabah saatlerinden itibaren 49 sandığımızı da tek tek dolaşarak ziyaret ettik. Sandıkların bir kısmında simetrik bir çalışma yapıldığının hissiyatına vardık. Sandık kurulunda açıklanan oylar bize geldikçe bu kaygılarımız gittikçe güçlendi. Bir sandıkta imzalar kayıp, görevli olmayanlar kendilerini görevli tanıtarak seçmeni yönlendirmişler, oy kullanma yetkisine sahip olmayanlar oy kullanmış, oyların sayımında şaibe var. Bütün belgeler elimizde mevcut, hepsini yetkili mercilere sunduk. Daha bir seçimin iptal edilmesi için ne gerekli? Her şey ortada" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin