CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey, TOGG'un Bursa'ya yapılmasına karşı çıktı: Yanlış oldu

CHP'nin Bursa Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. Bozbey, yerli ve milli elektrikli otomobil TOGG'un fabrikası'nın Bursa'ya yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey, TOGG'un Bursa'ya yapılmasına karşı çıktı: Yanlış oldu

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Gürkan Hacır, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Hukukçu Bışar Özbey ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Canlı yayına bağlanan CHP'nin Bursa Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, tv100'e özel açıklamalarda bulunarak Kübra Par'ın ve konukların sorularını yanıtladı.

Acet, Bozbey'e "Gemlik'teki TOGG fabrikasına gittiniz mi?" sorunu yöneltti. Bozbey de, "TOGG fabrikasının planlarını gördüm, yerini de biliyorum. Ama içini gezmedim. Çünkü bizi almıyorlar. TOGG yatırım olarak güzeldir, Türkiye açısından doğru bir yatırım olabilir. Ancak yeri konusunda hala soru işaretlerim var. Bütün yatırımları bir kente yüklerseniz o kentte sorunları artırmaya başlarsınız." dedi.

Acet araya girerek, "Bursa'ya yapılmamalı mıydı?" diye sordu. Bozbey şunları söyledi:

Evet, başka bir yerde olabilirdi. Yine yapılmalıydı. Kentlerde oluşan atıkların Marmara Denizi'ni ne hale getirdiğini hepimiz gördük. Türkiye de gördü. Bir müsilaj sorunu yaşadık. Bu müsilaj sorununun yüzde 70'i evsel atıklardan yüzde 30'unun sanayi atıklarından oluştuğunu biliyoruz.

Acet ise TOGG'un fabrikasının herkes kendi ilinde olmasını istediğini belirterek, "Siz bıraksanız 81 ile yarışa girer." dedi.

"HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK"

Bozbey, “5 yıla yakın süredir sahadayım. Evet bir önceki seçimi kaybettik. Kağıt üzerinde kaybettik, onu da biliyoruz. Hatalarımızdan ders aldık. Hatalarımızı tekrar gözden geçirdik ve bu sürece başlarken o hataları tekrardan yapmamak adına yola koyulduk.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3-3 buçuk sene önce Bursa’ya geldiğinde Mustafa Bozbey’in CHP adına aday olacağını söyledi. Sonrasında kurultay yaşadık. Kurultayın sonucunda yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’le bir araya geldik. Sayın başkan “Seninle Bursa’yı kazanacağız” dedi ve sahaya devam ettik." ifadelerini kullandı.

"YARIŞI GÖĞÜSLEYECEK ADAY MUSTAFA BOZBEY OLACAK"

Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu süreçte 17 ilçemizde gezerken Bursalılarla birlikte olduğumuzda, “Lütfen aday olun, Bursa bir 5 yıl daha kaybetmemeli.” Diye birçok insandan telkin aldım. Onların da yüreklendirmesi beni son derece mutlu etti. Görünen o ki güzel bir yarış olacak ama yarışı göğüsleyecek olan Mustafa Bozbey olacak.”

"BENİM ANLAYIŞIMDA 'ÖTEKİ' DİYE BİR KAVRAM YOKTUR"

Aday Bozbey, Gürkan Hacır’ın “Bursa, sağ merkez çoğunlukta olan bir yer. İYİ Parti ve Zafer Partisi’nin aday çıkarması elinizi zorlaştırmayacak mı? Sorusuna, “Başlangıç noktasında şuanda hepimiz eşitiz” dedi. Bozbey, “20 senede yaptıklarımızı Bursalılar takip ediyor. 20 yılda Nilüfer’i sadece Türkiye değil dünyada da tanınan bir yer yaptık. İnsanlar bunu görüyorlar. 4 dönem görev yaptığım Nilüfer’de kimseyi ötekileştirmeden hizmet etme olanağına kavuştum. Benim anlayışımda ‘öteki’ diye bir kavram yoktur. Bursalıların tamamından oy istiyorum” diye ekledi.

Etiketler Bursa togg fabrika tv100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin