CHP'nin Ankara zaferi! 13 ilçe AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçti. Aralarında 20 yıldır AK Parti'nin yönettiği ilçeler de var

Dün yapılan yerel seçimlerde büyük başarı elde eden ana muhalefet partisi CHP 47 yıl sonda birinci parti oldu. Başkentte büyükşehir belediyesini büyük farkla kazanan CHP ilçelerde de büyük başarı elde etti. Kesin olmayan sonuçlarına göre daha önce AK Parti ve MHP'nin kazandığı 13 ilçe CHP'ye geçti. AK Parti'nin daha önce büyük farkla kazandığı aralarında Mamak, Keçiören ve Güdül'ün de bulunduğu 16 ilçe artık CHP'nin yönetimine geçti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Ankara zaferi! 13 ilçe AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçti. Aralarında 20 yıldır AK Parti'nin yönettiği ilçeler de var

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri dün itibariyle tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini mevcut belediye başkanı CHP'li Mansur Yavaş kazandı.

İlçelerde ise CHP 16, AK Parti 8 ilçeyi kazandı. Böylece 2019 yerel seçimlerine göre AK Parti'den 10, MHP'den ise 3 olmak üzere toplam 14 ilçe CHP'ye, AK Parti'den 1 ilçe de bağımsız adaya geçti. CHP, bu seçimde AK Parti'den Ayaş, Beypazarı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kahramankazan, Keçiören, Mamak, Nallıhan, Şereflikoçhisar ilçelerini aldı. MHP'den ise Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçelerini aldı. CHP önceki dönemde yönettiği Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ ilçelerini de kazanarak 16 ilçe belediyesini kazanmış oldu. Çamlıdere ilçesinde ise bağımsız aday Adem Ceylan kazandı.

MAMAK, KEÇİÖREN VE GÜDÜL 20 YIL SONRA CHP'YE GEÇTİ

Ankara'nın Mamak ilçesinde seçimi CHP'nin adayı Veli Gündüz Şahin yüzde 52,82 oy oranıyla kazandı. AK Parti'nin adayı olan Asım Balcı ise yüzde 36,19 oy oranında kaldı. Böylece 4 dönemdir AK Parti'nin yönettiği Mamak, 20 yıl sonra CHP'ye geçti.

AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYININ İLÇESİ DE CHP'DE

Yine 3'ü Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday olan Turgut Altınok yönetimi olmak üzere, 4 dönemdir AK Parti'de olan Keçiören ilçesinde de CHP'nin adayı Mesut Özarslan, yüzde 47,78 oy oranıyla sandıktan 1'inci çıktı. CHP, Güdül'de de 4 dönem sonra yüzde 55,7 oy alan Mehmet Doğanay ile seçimi kazandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin