CHP'li Sarıgül'den TV100'de partisine yerel seçim çağrısı: Konuşmayıp atama yaparsanız, bu demokratik nezaketten uzaklaşır

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TV100'ün ses getiren programı Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu'nda yerel seçimlere ilişkin konuştu. Sarıgül "Özgür Özel ve yönetiminden demokratik bir nezaket bekliyorum. Ben Türkiye tarihinde belediye başkanları içerisinde yüzde 70’e yakın en yüksek oyu alan bir belediye başkanıyım. Belediye başkan adayları belirlenirken bana ve benim gibi birçok arkadaşla konuşmayıp atama yaparsanız, bu demokratik nezaketten uzaklaşır" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Sarıgül'den TV100'de partisine yerel seçim çağrısı: Konuşmayıp atama yaparsanız, bu demokratik nezaketten uzaklaşır

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına konuk oldu.

Sarıgül “CHP Genel Merkezi öyle adaylar çıkarmalı ki adaylar o şehirde heyecan yaratmalı. Adayın ismi açıklandığı anda seçmenler ‘vay be’ demeli. Çıkacak adaya önce kendi partilileri inanmalı, güvenmeli. Adayın geçmişinde mutlaka başarılı olmalı, o şehirde oturmalı. Adaylar mutlaka kendi partisinin dışındaki seçmenlerden de oy almalı. Seçilecek olan adayların halka tepeden bakmaması lazım. Hizmet etme heyecanı taşımalı. Aday belirlemede duygusal davranılmamalı.” dedi.

Sarıgül “Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir arkadaşınız olaraktan Özgür Özel ve yönetiminden demokratik bir nezaket bekliyorum. Ben Türkiye tarihinde belediye başkanları içerisinde yüzde 70’e yakın en yüksek oyu alan bir belediye başkanıyım. Belediye başkan adayları belirlenirken bana ve benim gibi birçok arkadaşla konuşmayıp atama yaparsanız, bu demokratik nezaketten uzaklaşır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir arkadaşınız olarak demokratik nezaket bekliyorum. Partinin birliği, beraberliği sağlanırsa başarı o zaman gelir.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin