CHP'li Özlem Çerçioğlu’na mazbatası adliyenin yemekhanesinde verildi

31 Mart'ta yapılan seçimlerde oyların yüzde 50,53'ünü alarak üçünce kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu'na mazbatası adliyenin yemekhanesinde verildi. Çerçioğlu, durumu tepki göstererek "Bu utanç verici bir şey" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özlem Çerçioğlu’na mazbatası adliyenin yemekhanesinde verildi

31 Mart yerel seçimlerinde  yüzde 50,53 oyla  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Özlem Çerçioğlu'na mazbatası, Aydın Adliyesi yemekhanesinde düzenlenen törenler verildi.

"UTANÇ VERİCİ"

Çerçioğlu, mazbatanın  yemekhanede düzenlenen törenle verilmesine Çerçioğlu isyan etti. “Türkiye’nin hangi ilinde büyükşehir belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alır?” diye soran Çerçioğlu, “Mazbata alma töreni bir yemekhanede gerçekleşiyor. Ben beceriksiz bu milletvekili derken haksız mıydım? Yakışıyor mu ya? Türkiye’nin hangi ilinde büyükşehir belediye başkanı veya o ilçedeki belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alır? Utanç verici bir şey. Böyle bir şey kabul edilebilir mi?” dedi. 

Çerçioğlu fotoğraf çektirmek isteyenlere "Arkamda yemek tabakları çaydanlıkla sakın fotoğraf çekmeyin rezil oluruz" uyarısında bulundu. 

"BİNA ÇÜRÜK MAZBATAYI ALIP ÇIKALIM"

2002 yılında milletvekili olduğunda iktidarın Aydın’a adliye sarayı sözü verdiğini hatırlatan Çerçioğlu, "Bu bina çürük çok fazla durmayalım mazbatayı alalım çıkalım. En küçük depremde yıkılacak bu bina. Yemek kokularıyla beraber mazbata almaya geliyorsun  kabul edilebilir bir şey değil.  Ben bunları söylediğim için zaten beni sevmiyorlar. Bugün içeriye girerken halini gördüm, adliye binasının merdiveninden iniyoruz demirler paslanmış, oynuyor. Üzüldüm ben kaç tane yer önerdim bunlara, ben önerdim diye beğenmediler.  Bu yerler Aydın halkının malıdır. Özlem Çerçioğlu’nun malı değil. Biz emanetçiyiz. Hepimiz kullanacağız. Bu zihniyet zaten Aydın’da bunları bu hale getirdi” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin