Ekrem İmamoğlu hakkında, katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle şubat ayında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.
23 Mart'ta tutuklanan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu, 11 Nisan'da Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda hakim karşısına çıkması bekleniyordu.
Dava ile ilgili son gelişmeyi CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın duyurdu.
Günaydın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin İmamoğlu'nun 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davayı Çağlayan Adliyesi'nden Silivri Açık Ceza Yerleşkesi'ne taşındığını açıkladı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın mahkeme kararını eklediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Ekrem Başkan’ın Akın Gürlek’e yönelik sözleri gerekçe gösterilerek 11 Nisan 2025’te Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak duruşması, Silivri Açık Ceza Yerleşkesi 2 Nolu duruşma salonuna alındı. Ben bu salonu Ergenekon duruşmalarından hatırlıyorum. Filmin başı aynı, sonu da aynı olacak!
Ekrem Başkan’ın Akın Gürlek’e yönelik sözleri gerekçe gösterilerek 11 Nisan 2025’te Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak duruşması, Silivri Açık Ceza Yerleşkesi 2 Nolu duruşma salonuna alındı.
— Gökhan Günaydın (@gunaydingokhan) April 9, 2025
Ben bu salonu Ergenekon duruşmalarından hatırlıyorum.
Filmin başı aynı, sonu da aynı olacak! pic.twitter.com/3zSBnIE7y2