CHP'den Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" paylaşımı hakkında ilk açıklama: Görüşmek mücadele etmemek anlamına gelmiyor

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından CHP'nin CHP'nin şu anki Genel Başkanı Özgür Özel'e zehir zemberek sözlerle hedef almıştı. Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" paylaşımıyla ilgili CHP'den ilk açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" paylaşımı hakkında ilk açıklama: Görüşmek mücadele etmemek anlamına gelmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak dönüşü uçakta "Yeni Anayasa'ya CHP'nin destek vereceği inancındayım" açıklamasını yapmıştı. 

 

Yerel seçimlerden sonra görüşecekleri konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel Erdoğan ve Özgür Özel, 23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği davette bir araya gelmişti.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından isim vermeden Özel'e tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından  "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" paylaşımını yapmıştı.

 

Kılıçdaroğlu'nun Özel'i hedef aldığı paylaşımıyla ilgili CHP'den ilk açıklama geldi. 

 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" paylaşımını değerlendi.

"GÖRÜŞMEK MÜCADELE ETMEK ANLAMINA GELMİYOR"

Günaydın, "Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin