CHP'de uzun gece. İsyan çıktı. CHP'nin kalelerinde adaylar belli oldu. Kadıköy, Sarıyer, Çankaya... 4 büyükşehir adayı da açıklandı. Ümraniye'ye sürpriz aday

CHP'de İstanbul'da bulunan 10 ilçe için belediye başkan adayları belli oldu. Bu geceki kararla CHP'nin İstanbul için belediye başkan adayları netleşti. CHP'de 4 büyükşehir için de adaylar duyuruldu. Ümraniye'ye eski Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu aday yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de uzun gece. İsyan çıktı. CHP'nin kalelerinde adaylar belli oldu. Kadıköy, Sarıyer, Çankaya... 4 büyükşehir adayı da açıklandı. Ümraniye'ye sürpriz aday

CHP'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları sürüyor. CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Parti Meclisi (PM) toplantısı iki turlu olarak gerçekleştirildi. Hatay ve İzmir’de adaylarda değişikliğe gidilmezken 4 büyükşehir ile 11 ilçede daha adaylar açıklandı.

4 büyükşehirin başkan adayları şöyle:

Malatya: Veli Ağbaba

Ordu: Zekai Sana

Kayseri: Murat Molu

Adıyaman: Abdurrahman Tutdere

İstanbul'un 7 ilçesinde adaylıkları açıklanan isimler;

Bakırköy: Ayşegül Ovalıoğlu
Kağıthane: Tonguç Çoban
Adalar: Ali Ercan Akpolat
Kadıköy: Mesut Kösedağ
Sarıyer: Oktay Aksu
Avcılar: Utku Caner Çaykara
Ümraniye: Aykut Erdoğdu
Esenyurt: Ali Gökmen
Beykoz: Alaattin Köseler
Çekmeköy: Orhan Çerkez

Ankara'nın Çankaya adayı ise Hüseyin Can Güner oldu.

Aydın Didim: Hatice Gencay
Adana Seyhan: Oya Tekin
Adana Yüreğir: Nurettin Tanış

"NİYET SİYASİ BİR SOYKIRIM OLABİLİR"

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde Özgür Çelik'e kaybeden Cemal Canpolat sosyal medyda hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Canpolat şunları söyledi:

İstanbul İl Kongresinde birlikte davrandığımız 8 İlçe Belediye Başkanlarının tamamı tasfiye edildi. 14 İlçe yönetiminin iaradeleri de yok sayıldı.

Niyet siyasi bir soykırım olabilir.

Ancak biz dala konmuş kuş değiliz ki!

100 yıllık Çınarın köklerindeniz.

Filizlerimiz daha genç, daha da güçlü olur. Ve de Çınar binyıllarca daha yaşar…

İL BAŞKANLIĞI'NDA HAREKETLİLİK

CHP Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmemesi partilileri kızdırdı. CHP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer “Turan Hançerli’nin tekrar atanmasını özellikle istiyoruz. Olmazsa İstanbul’un her yerini kaybederler” diyerek yönetimi protesto etti.

SARIYER'DE DE EYLEM ÇAĞRISI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe örgüt üyelerini CHP İl Merkezi önünde toplanmaya çağırdı.

ÇEKMEKÖY KARIŞTI

CHP'li Çetin Çapan, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan'ı istifaya davet etti. Çapan parti Meclisi'nde onaylanmamış adayı ilan ettiği gerekçesi ile sosyal medyadan yaptığı paylaşımla "Bizim partimizde dayatma yapılmaz, değil mi?" dedi. Çapan şu açıklamayı yaptı:

Melda hanım, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı olarak adayımızı kutlamanızı önemsiyorum elbette. Ama MYK’nın tavsiyesi sonrası PM’de kesinleşmeyen bir adaylaşmayı kesin ilanınızdan ötürü de istifanızı rica edeceğim.
Bizim partimizde dayatma yapılmaz, değil mi?
Burası CHP, hatırlatırım!

SAVAŞ YERİNİ KORUDU

6 Şubat deprem felaketinin yıldönümünde yaşanan protestolar nedeniyle adaylığı tartışmalı hale gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın durumu da PM’de yeniden değerlendirildi. Bu süreçte sanatçı Haluk Levent’e adaylık teklifi götürüldü. Ancak Levent öneriyi kabul etmedi. Savaş’ın adaylığında da değişiklik yapılmadı ancak 20 Şubat’a kadar anketlerin tekrar değerlendirileceği belirtildi. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da yerini korudu.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sanatçı Haluk Levent’e kurumsal bir teklif gitmediğini söyledi. TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan’ın eğer CHP’nin adayı Lütfü Savaş’ın geri çekilmesi durumunda her türlü desteği vereceği çağrısı ile ilgili de “Böyle bir gündemimiz olmadı” yorumunu yaptı. Yücel, ayrıca İzmir’in Karaburun ilçesi ya da başka ilçelerinin geri çekilmesi gibi bir gündemlerinin olmadığı bilgisini de verdi. Yücel, 20 Şubat’a kadar adaylar konusunda başka PM toplantıları da yapılabileceğini de ifade etti.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin