Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor. Kurultay basına kapalı olarak yapılacak.
2023 yılında gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultay’ın ardından ortaya atılan şaibe iddiaları ortaya atılmış kayyum iddiaları gündeme gelmiş ve de Özgür Özel kurultay kararı almıştı.
Özel'in kurultay kararı sonrası ortaya çıkan 'Kılıçdaroğlu yeniden aday' iddiaları ise parti içi tartışmaları yeniden alevlendirdi.
ADAY OLMADIĞINI İLAN ETTİ
Kemal Kılıçdaroğlu dün önce Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya aday olmadığını açıkladı ve ardından da sosyal medya hesaplarından neden olmadığını anlattı. Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler dikkat çekti.
NEDEN ADAY OLSUN?
Ancak kendisine yakın olan gazetecilerden Nuray Başaran, dün akşam TGRT'de katıldığı canlı yayında konuştu.
Başaran şu açıklamaları yaptı:
Çalan herkesi kastetti. Yani kim çaldıysa, herkese açık bence bu. Birincisi ben Kemal Bey'in tweetini okuduğumda şunu anlıyorum, sadece aday değilim tweeti değil bu. Aday değilim tweetinin ötesinde bir tweet ile karşı karşıyayız. Kemal Bey, biliyorsunuz bir soruşturma, şaibeli kurultay var.
Beni sırtımdan hançerledirler dedi. Sayın Cumhurbaşkanı 5-6 kez söyledi. Ortada bir şaibeli kurultaydan bahsediliyor. Bununla ilgili CHP neden susuyor dedi.
"ADAY OLMASI KURULTAYI MEŞRULAŞTIRMASI ANLAMINA GELİR"
Bu kurultayla ilgili açılmış bir soruşturma var ve 4 tane açılmış dava var. Bunlar belli bir noktaya gelmiş durumda. Belki İstanbul kongresinin iptali arkasından kurultay iptal davalarıyla ilgili açılan davalarla ilgili belge delillerle, olağanüstü kongrenin iptali de söz konusu.
Şimdi şaibeli bir kurultaydan, sırtından hançerlerle çıkmış bir Kemal Kılıçdaroğlu'nun zaten o yönetim tarafından hem şaibeyi kabul ederek hem de buna tedbir olarak açılmış bir kongrede aday olması, kendisini inkar etmesi anlamına gelirdi ve bu kurultayı da meşrulaştırıldı.
"NEDEN KURULTAYA MEŞRUİYET KAZANDIRSIN"
İkincisi Kemal Kılıçdaroğlu'na da az önce okudunuz, bazı genel başkan yardımcıları, partinin yöneticileri, gazetecileri yok yüzüne tükürürler, yok Özgür Özel'in karşısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması hainliktir noktasında inanılmaz sözler söylendi.
Bir üçüncüsü Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü kurultayın geçerli olup olmadığı tartışmalıyken ve şaibeli kurultayla ilgili henüz bir sonuç alınmamışken, neden bu olağanüstü kurultaya aday olup meşruiyet kazandırsın?
İMAMOĞLU'NDAN DELEGELERE MEKTUP
Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da CHP'li delegelere mektup yolladı.
İmamoğlu 38. Olağan Kurultay'da Divan Başkanlığı yapmıştı. Kılıçdaroğlu'na yakın isimler İmamoğlu'nun Divan Başkanı olması ile tarafsız kalmasını öngörmüştü. İmamoğlu'nun kurultay salonunda ayrılarak İstanbul'daki maratona katılması çok konuşulmuştu. Bunun bir ihlal nedeni olduğu belirtilmişti.
İşte İmamoğlu'nun CHP delegelerine gönderdiği o mektup:
"Değerli CHP Kurultay Delegesi,
Sevgili Yol Arkadaşım,
Milletimiz bugün ağır bir kuşatma altındadır.
Bu iktidar, karşısında rakip aday istemiyor, rakip parti istemiyor, serbest ve adil seçimler yapılsın istemiyor.
Fakat hiçbir baskıcı sistem, millete rağmen ayakta kalamaz.
Kurucumuz, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birinci genel kongremize gelen delegelerin birçok güçlüklerle karşılaştığını, milli görevini tamamlama gereğini, her görüşün üstünde tuttuğunu anlatmıştı.
Hiç kuşkum yok, kurultayımız bugün de aynı yolu izleyecektir.
Ne yaparlarsa yapsınlar, başaracağız!"
Ateş püskürdüğü isimler belli oldu! Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'aday değilim' açıklamasının perde arkasıGündem