CHP'de kriz yaşatan adaydan tuhaf açıklama. Hatay için yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş kendini övdü: Hem tıp alanında hem de siyasi alanda saygınlığım üst seviyede

6 Şubat Kahramanmaraşlı merkezlerde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın CHP'den yeniden aday gösterilmesi krize neden olmuştu. Savaş ise kendisine gelen tepkileri rağmen seçim çalışmalarına devam eden Savaş bugün yaptığı açıklamada kendini övdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de kriz yaşatan adaydan tuhaf açıklama. Hatay için yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş kendini övdü: Hem tıp alanında hem de siyasi alanda saygınlığım üst seviyede

6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan ve 20 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği Hatay'da 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Lütfü Savaş resmen krize neden olmuştu.

Hatay halkının tepki gösterdiği Savaş için CHP'de birçok toplantı yapılmış ve son kertede yeniden Savaş'ın aday gösterilmesine karar verilmişti.

Kentte seçim çalışmaları yapan Savaş ise art arda kendisine yönelik tepkilerin haksız olduğunu söylemeye devam ediyor.

Bugün yaptığı açıklamada AK Parti’nin depremin faturasını CHP’ye ve kendisine kesmeye çalıştığını belirterek, “Ben sokakta dolaşıyorum, anketler de iyi. Demek ki depremde burada yeteri kadar çalışmışım ama hükümetin belediye başkanlarının birçoğu yoktu ilk on gün. 22 yıllık hükümet sınıfta kaldı. Rant ve siyasi kazanımları için benim üstüme geldiler. Mesele yok, biz yine kazanacağız, Hatay kazanacak.” dedi.

BEN YARGILANAYIM

Savaş sözlerine şöyle devam etti: Beni yargılayın dedim ama hükümet de yargılansın, hepimiz yargılanalım. Ben topu topu 5 yıl belediye başkanlığı yaptım merkez ilçede. Benim verdiğim ruhsat o kadardı. 10 yıldır ben ruhsat vermiyorum. Yani işyerlerine ve evlere. Ama bütün ciroyu benim üzerimden yapmak istediler. İşin başka bir boyutu var, ben sokakta dolaşıyorum, anketler de iyi. Demek ki ben işimi güzel yapmışım, depremde de burada yeteri kadar çalışmışım. Ama hükümetin belediye başkanlarının birçoğu yoktu ilk on gün falan. AFAD da yoktu ortalıkta. Siz önce kendi işinizi yapacaksınız sonra komşuya soru sorma hakkınız olacak. 22 yıllık hükümet sınıfta kaldı. Rant ve siyasi kazanımları için benim üstüme geldiler. Mesele yok biz yine kazanacağız, Hatay kazanacak.

KENDİNİ ÖVDÜ

Savaş sözlerinin devamında kendini övdü.

"Hem tıp alanında hem de siyasi alanda saygınlığım üst seviyede. O nedenle bu saygınlığa yakışır bir hitabetle karşı karşıya kalmayı tercih ederim" dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin