CHP'de İzmir krizi! İzmir'in adayı kim olacak? Son günlerde tartışılan isim Cemil Tugay ağır bastı!

CHP'de İzmir krizi devam ediyor. CHP’nin İzmir adayını belirlemek üzere CHP PM bugün toplanacak. Toplantı öncesi kulis bilgilerini aktaran tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş, "Özgür Özel, Cemil Tugay için kararlı" dedi. CHP PM öncesi ise kritik bir gelişme yaşandı, Cemal Tugay CHP Genel Merkezi'ne giderek Özel'le görüştü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de İzmir krizi! İzmir'in adayı kim olacak? Son günlerde tartışılan isim Cemil Tugay ağır bastı!

Yerel seçimlere iki ay kala partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. CHP, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri için adaylarını çok önce açıklamıştı fakat İzmir bekletilmişti.

İzmir'le ilgili kriz yaşanan CHP'de MYK ve Parti Meclisi bugün toplanacak. Masadaki isimler Tunç Soyer, Cemil Tugay, Buğra Gökce ve Filiz Ceritoğlu Sengel...

tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş aldığı bilgileri paylaştı. "CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için artık saat sayıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu dün akşam bir hamle yaptı, Genel Başkan Özgür Özel’le görüştü ve Alaattin Yüksel’in “Abi” formülüyle aday yapılmasını istedi. Ancak sonuç değişmedi. Özgür Özel, Cemil Tugay için kararlı… Tugay, CHP’nin İzmir BB başkan adayı olacak. 15 gün önce tv100'de de  söylediğim üzere Parti Meclisi'ne Cemil Tugay’ın ismi gelecek" dedi.

 

Cemil Tugay ise adı gündeme geldiğinden beri parti içinde tartışmalara neden olan bir isim. Fakat Tugay'ın kurultayda Özgür Özel'i desteklediği ve "değişimciler" arasında olduğu biliniyor. CHP PM öncesi Cemal Tugay'ın CHP Genel Merkez'ine giderek genel başkan Özgür Özel'le görüşmesi de dikkatleri çekti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin