CHP'de İstanbul'un ilçe adayları için sürpriz isimler. Eyüpsultan, Üsküdar, Tuzla, Beyoğlu belli. Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'de ne olacak?

Türkiye adım adım 31 Mart 2024 seçimlerine giderken siyasi partiler de aday belirlemede kritik viraja girdi. CHP, iki Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrasında 225 ve 125 olmak üzere 350 adayını açıklamıştı. CHP PM adayları belirlemek üzere 4 Ocak'ta üçüncü kez toplanacak. CHP PM toplantısında Eyüpsultan, Üsküdar, Tuzla, Beyoğlu belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İşte İstanbul'un bu ilçelerinde CHP'nin açıklaması beklenen o isimler...

Google Haberlere Abone ol
CHP'de İstanbul'un ilçe adayları için sürpriz isimler. Eyüpsultan, Üsküdar, Tuzla, Beyoğlu belli. Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'de ne olacak?

Türkiye adım adım 31 Mart 2024 seçimlerine giderken siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları hızlandı. CHP, iki Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrasında 225 ve 125 olmak üzere 350 adayını açıklamıştı.

CHP'de İstanbul'un ilçe adayları ise merakla bekleniyor. Son PM toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşları Mahir Polat'ın Fatih'ten, Tarık Balyalı'nın da Pendik'ten aday yapıldığı duyuruldu.

CHP’de yeni PM toplantısı, 4 Ocak (yarın) 15:30'da Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak. Bu toplantı sonrasında da 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi.

Gazeteci Altan Sancar'ın edindiği bilgiye göre CHP’de İstanbul için yarın açıklanması beklenen bazı belediye başkan adayları da belli oldu.

4 İLÇENİN ADAYI BELİRLENDİ

CHP; Eyüpsultan'da Dr. Mithat Bülent Özmen'i, Üsküdar'da Sinem Dedetaş'ı, Tuzla'da Eren Ali Bingöl'ü ve Beyoğlu'nda İnan Güney'i aday gösterecek.

5 İLÇEDE DEĞİŞİM YOK

Sancar, "Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilerleyen tarihte açıklanabilir, ancak buralarda herhangi bir değişilik beklenmiyor." paylaşımında bulundu.

TEKİRDAĞ ADAYI YÜCEER

Tekirdağ'da ise Candan Yüceer'in ismi üzerinde bir uzlaşma sağlandığı belirten Sancar, "Yüceer uzun zamandır sahada çalışma yapıyordu." dedi.

Bir sonraki paylaşımında Sancar şunları yazdı:

İstanbul’da CHP açısından önemli ilçelerden Kadıköy için çalışma sürerken, Şişli’de değişim yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burada öne çıkan isim ise İPA’nın eski başkanı Emrah Şahan oluyor.

NE OLDU?

CHP’de parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, PM onayı ile belirleniyor.

Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.

7 BÜYÜKŞEHİRDE ADAYLAR AÇIKLANDI

CHP'de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıklandı.

Bu kapsamda, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü oldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin