CHP'de Hatay düğümü... CHP'nin Lütfü Savaş kararı belli oldu. Tekrar adaylığı tepki çekmişti. 6 Şubat anmasında protesto edilmişti

CHP'de 31 Mart Yerel Seçimleri için tekrar aday gösterilen Lütfü Savaş kamuoyundan büyük tepki toplamıştı. 6 Şubat depremlerinin anmasının yapıldığı gece binlerce Hataylı Savaş'ı protesto etmişti. CHP'nin Hatay kararı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Hatay düğümü... CHP'nin Lütfü Savaş kararı belli oldu. Tekrar adaylığı tepki çekmişti. 6 Şubat anmasında protesto edilmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştü. CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de yer aldı. Savaş, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından genel merkezden ayrıldı.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Özgür Özel'le görüşen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan ilk açıklama geldi.

CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa telefondan seslenen Savaş, "Yarın çok daha büyük bir mitingde açıklamalarımız olacak. Şu anda çok daha fazla bir şey söylemek doğru değil" dedi.

Savaş, "Yarın hep birlikte ne yapacağımızı Hatay halkıyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN KARARI BELLİ OLDU

tv100'ün haberine göre; CHP Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geri çekme kararı aldı.

tv100 Editörü Betül Araz, Osman Kenan Çapoğlu ile Ana Haber programında verdiği bilgide "Tüm gün CHP Genel Merkezi'nde Hatay mesaisi vardı. O düğümün çözülmesi için Özgür Özel, pek çok görüşme gerçekleştirdi. CHP, Hatay'da Lütfü Savaş ile yoluna devam etmeyecek. CHP bu şekilde karar aldı. Hem kurmayları hem de Hatay ilçe belediye başkan adayları, milletvekilleri, il başkanı ile görüşmeler yapmıştı. Bugün de Özel, Savaş ile görüşme gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

"BAĞIMSIZ ADAY OLMA İHTİMALİ GÜÇLENİYOR"

Araz sözlerinin devamında "Henüz Hatay'da kimin aday gösterileceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Tüm gün boyunca CHP Genel Merkezi'nde Hatay mesaisi vardı. Özel ve Savaş 1 saatlik görüşme gerçekleştirdi, o görüşmede anketler masadaydı. Genel Merkez, Savaş ile ilgili son anketi masaya sundu, ankette Savaş'ın oylarında düşüş olduğu ifade edildi. Savaş ise kendi yaptırdığı anketleri Özel'e sundu. Ardından Savaş, CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Bu süreçte Hatay CHP İl Başkanlığı önünde seçmenler toplanmıştı. Savaş'ı destekleyen vatandaşlar. Savaş telefonla onlara bağlanarak yarını beklemelerini işaret etti, büyük bir miting yapacağını ifade etti. Savaş, adaylıktan geri çekilmek istemiyor. Bağımsız aday mı olacak? Bu ihtimal güçleniyor." dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel, bugün NOW TV'de yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığında değişiklik olacağı sinyalini verdi.

Özel, şunları söyledi: "Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Hatay'da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor."

"Hatay İttifakı'na ihtiyaç var" diyen Özel, "Hatay İttifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı'nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin