CHP'de Hacer Foggo tartışması dinmiyor. Foggo'dan Özgür Özel'e jet yanıt geldi

Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Hacer Foggo'nun CHP'den belediye başkan adayı olarak gösterilmemesi tepki toplamıştı. Özgür Özel konuyla ilgili açıklama yapmış ve Hacer Foggo’nun 15 Mayıs günü “Gidiyoruz” diye yazdığı paylaşım nedeniyle aday gösterilmediğini söylemişti. Özel'e Foggo'dan jet yanıt geldi. Hacer Foggo ayrıca TİP'le görüştüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Hacer Foggo tartışması dinmiyor. Foggo'dan Özgür Özel'e jet yanıt geldi

CHP’nin iki gün önce toplanan üst organları, İzmir adaylarını belirlemişti. Karaburun'dan başkan aday adayı olan Foggo, listeye alınmamıştı.

Foggo, dün Twitter’dan CHP’yi, genel başkan Özgür Özel’i ve parti kurmayları Veli Ağbaba ile Aylin Nazlıaka’yı etiketleyerek şunları yazmıştı: “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler.”

Özgür Özel ise Foggo'nun adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: : “MYK’ya sunduğum listede Hacer Foggo vardı. Ancak büyük bir itiraz yükseldi. 14 Mayıs günü seçim bitince havaalanından paylaştığı resim bana gösterildi ve itiraz edildi. Yerine İzmir’den bir kadın kolları başkanı aday gösterilmesi için ciddi bir mücadele verdiler.”

JET YANIT GELDİ

Özel'in bu sözlerine Hacer Foggo'dan jet yanıt geldi. Foggo kendisinin adaylığını CHP Kadın Kolları'nın engellediğini iddia ederek şöyle konuştu.

Benim adaylığıma PM'de itiraz edip İzmir'den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir'de iken CHP Genel Merkezi'nden aradılar ve İstanbul'a geçmemi, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için İstanbul'da çalışmamı istediler. Buyrun o tarihte paylaştığım ve adaylığımı engelleyen kadın kollarına İstanbul'dan tatil videom.

 

TİP'LE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Sözcü TV'ye konuşan Foggo, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan da bir telefon aldığını belirterek, "Ama sadece ondan değil. Ayrıca TİP'in İzmir ekibi ve yetkili kurullardan da beni aradılar. Onlarla da bir görüşme gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı. Foggo görüşmelerin devam edeceğini de açıkladı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin