CHP'de Esenyurt ve Avcılar krizi! Esenyurt adayı geri çekildi!

Yerel seçimler az bir süre kala CHP adaylarını açıklamaya devam ediyor. Fakat kimi il ve ilçelerde adaylara yönelik krizler çıkıyor. İstanbul'un Esenyurt ve Avcılar ilçeleri de kriz çıkan bölgelerden. Esenyurt adayı Ali Gökmen, rahatsızlığını gerekçe göstererek adaylıktan çekildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Esenyurt ve Avcılar krizi! Esenyurt adayı geri çekildi!

Yerel seçimlere az bir süre kalırken CHP'de iç hesaplaşmalar ve kaos bir türlü dinmek bilmiyor. Aday belirleme konusunda büyük çekişmelerin yaşandığı CHP'de İstanbul'un iki ilçe adayları konusunda da kriz çıktı. CHP'de Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen adaylıktan çekildi. 

CHP VE DEM PARTİ ANLAŞTI İDDİASI

DEM Parti İstanbul Esenyurt için CHP ile anlaştığı iddia edildi. CHP'de Esenyurt adayının değişmesine karşılık DEM Parti'nin de Mersin Büyükşehir'de aday çıkarmayacağı öne sürüldü. 

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığı bilgilere göre, Esenyurt ilçesindeki adaylık değişikliği, parti içinde dikkatle takip ediliyor. Ali Gökmen'in adaylıktan çekilme kararı, parti içinde bazı spekülasyonlara neden oldu.

Yarkadaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, Ali Gökmen'in adaylıktan çekilmesinin ardından, CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı İsmail Topkaya'nın adı yeni bir adaylık için ön plana çıktı. İsmail Topkaya'nın adaylığının, CHP'nin Esenyurt ilçesi için önemli bir hamle olacağı düşünülüyor.

CHP'de Esenyurt ve Avcılar krizi! Esenyurt adayı geri çekildi!

AVCILAR'DA DA KRİZ BÜYÜYOR

Avcılar'da da mevcut başkan Turan Hançerli yerine Utku Caner Çaykara'nın aday gösterildiği söylentisi CHP'deki gerilimi yükseltti.

Avcılar Belediye Başkan aday adayları kazan kaldırdı. Adaylar imza attıkları ortak bildiriyi Ankara'ya ithafen okuyarak Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.

Tepkiler bununla sınır kalmadı. Avcılar'ın mevcut belediye başkanı Turan Hançerli'yi destekleyenler, CHP İl Binası önünde Utku Caner Çaykara'nın aday gösterilme kararını protesto etti.

Yaşanan bu krizlerin ardından Esenyurt ve Avcılar adaylarla ilgili son kararın pazartesi günü toplanacak CHP PM'de kesinlik kazanması bekleniyor. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin