CHP'de büyük yarış! Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isim kazandı! CHP'nin yeni TBMM İdare Amiri belli oldu

CHP’de aylardır TBMM İdare Amiri seçilemiyordu. Bugün seçim yapıldı. Kazanan isim Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu. Bayraktutan, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de büyük yarış! Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isim kazandı! CHP'nin yeni TBMM İdare Amiri belli oldu

CHP’de TBMM İdare Amiri görevini yürütürken örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine seçilen Ensar Aytekin’in yerine TBMM Grubu'nda bir türlü seçim yapılamıyordu.

Sonunda o seçim gerçekleşti. Kazanan isim Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu.

Seçim sonucunu tv100 yorumcusu Barış Yarkadaş sosyal medyasından şu sözlerle duyurdu:

CHP TBMM İdare Amirliği seçimi az önce tamamlandı.

Seçimi CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan kazandı. Bayraktutan 67 oy aldı.

Genel merkezin desteklediği Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise 55 oy aldı.

Grup İdare Amirliği seçimleri uzun süredir erteleniyordu. CHP Genel Merkezi bu seçime çok önem veriyordu.

NELER YAŞANDI?

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, amirliğile aday olan Orhan Sümer’le görüşerek adaylıktan çekilmesini istedi ancak Sümer geri adım atmadı. Bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de araya girmesiyle Sümer’in adaylıktan çekilme kararı aldığı öğrenildi. Bu karar, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen vekiller arasında tepkiyle karşılanırken bu kez CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan aday olma kararı aldı. 

YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyeleri de belli oldu. 

Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Gaziantep Milletvekili, Hasan Öztürkmen TBMM CHP Grup Yönetimi'ne seçildiler.  Parti Meclisi toplantılarına girme hak kazanan bu isimler de Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile tanınıyorlar. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin