CHP'de büyük gün. İstanbul adayları belli olacak. DEM Parti kararı dikkat çekti

Yerel seçimlere iki ay kala partilerin yoğun mesaisi de devam ediyor. Bugün CHP PM bir kez daha toplanacak. İstanbul adaylarının konuşulacağı düşünülen PM'de adaylar için son kararın bugün verilemeyeceği de düşünülüyor. Öte yandan DEM Parti'yle ilgili kritik bir karar da dikkatleri çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de büyük gün. İstanbul adayları belli olacak. DEM Parti kararı dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin genel merkezinde merkez yönetim kurulu ve parti meclisi üyeleriyle bir araya gelecek.

DEM PARTİ AÇIKLAMASI

İstanbul’un ilçelerine ağırlık verilmesi beklenirken parti kurmayları tüm ilçelerin bugün “açıklanmayabileceğini” söylüyor. Partinin belediye meclislerinde de yine kendi adaylarını çıkaracağını aktaran kurmaylar, “İstanbul’da ilçeler üzerinden DEM Parti ile bir görüşme yok” diyor.

ÇANKAYA'NIN ADAYI KİM OLACAK?

Partinin merakla beklenen Çankaya adayının da haftaya kalabileceği aktarılıyor. Çankaya’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ile CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Can Güner’in adı geçiyor.

Partinin kampanyası, sloganı ve müziği ise şubat ortasında açıklanacak. Kampanya başlangıcının 20 Şubat’tan önce olmasının düşünüldüğü belirtildi. 12 Şubat’ta Ankara’da kampanyayı duyuran bir etkinliğin yapılabileceği kaydediliyor.

Partinin belediye meclisi üyelikleri için yaptığı önseçimler de başladı. Parti gelecek hafta sonu da Türkiye’nin farklı yerlerinde belediye meclisleri için önseçimlerini sürdürecek. Anayasa mitingi tarihi belirlenecek. CHP MYK, bugün Can Atalay için yapılması anayasa mitingi konusunu da ele alacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin