CHP yeniden Lütfü Savaş dedi. Halk isyan etti. Hatay'da deprem mağduru vatandaşın sözleri yeniden gündem oldu: Üç aydır çadır kente gelmedi

CHP'nin 2024 yerel seçimleri için yıkılan Hatay'da belediye başkanlığı için kenti 10 yıldır yöneten mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi tepkilere neden oldu. Yönetmen Kazım Kızıl'ın depremden sonra çektiği, deprem mağduru vatandaşın sözleri de yeniden sosyal medyada gündem oldu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da CHP'nin mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterme kararı büyük tartışmalara neden oldu.

 Halkın sosyal medyadan isyan ettiği bu karar hakkında açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Geri çekilme kararı olmayacak, Lütfü Savaş depremden sonra Hatay için çok fedakarlık yaptı" dedi.

CHP lideri Özgür Özel de konuyla ilgili, "En uygun aday Lütfü Savaş'tır" ifadesini kullandı.

Sosyal medyada ise Yönetmen Kazım Kızıl'ın depremden sonra çektiği, deprem mağduru vatandaşın sözleri de yeniden sosyal medyada gündem oldu. Deprem mağduru vatandaşın videoda şu sözleri söylediği görüldü: “3 ay geçti başkanı görmedim. Gelmez misin burada bir çadır var demez misin?"