CHP lideri Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması. Neden aday gösterildiğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partilerine yönelik eleştirilerine "Canı sağ olsun" yanıtını verdi. Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili de konuştu. Özel, yeniden adaylığı tepki toplayan Savaş'ın neden aday gösterildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması. Neden aday gösterildiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Özel, mayıs ayındaki ittifak yaptıkları İYİ Parti'nin CHP'ye yönelik eleştirilerine "Ona karşı vereceğim cevap iki kelime; canı sağ olsun."

FACİA YAŞANAN MADENE 222 MİLYON VERGİ AFFI

Özel, 9 işçinin  toprak altında kaldığı Erzincan İliç'teki maden faciasına ilişkin "Yıllarca hain dedikleri, provokatif dedikleri, marjinal dedikleri o akademik odalar, çevreciler, CHP'liler hep tehlikeye dikkat çekti. 3 yıl önce orada siyanür sızıntısı oldu. Göstermelik, 3 aylığına durdurdular. Kapatmaya dönüşse bu felaket oluşmayacak. O madene 16 milyon 440 bin lira ceza kestiler. Bu ceza kesildi, sadece aylar sonra Plan Bütçe Komisyonu'nda vergi affından yararlandı. Affedilen vergisi 222 milyon lira." dedi. 

"İMZA MURAT KURUM ADINA"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İliç'teki maden faciasıyla ilgili "Murat Kurum görevini layığıyla yapmıştır. Murat Kurum'un alakası yoktur" sözlerini hatırlatan Özel,  "Murat Kurum söz konusu olunca Bahçeli, 'Alakası yok' dedi. Bu oradaki madenin 5 kat büyümesine onay veren rapor. Altında ÇED Değerlendirme Genel Müdürü'nün imzası var ama 'bakan adına' yazıyor. Devlet Bey siz devlet işleyişini bilen birisi olarak, Bakan Murat Kurum'ın sorumlu olmadığını söylüyorsun. Vatandaşlarımıza söylüyorum; bakan adına atılan imzayla bunlar yaşandıysa, ben bunları sizleri vicdanınıza havale ediyorum." şeklinde konuştu. 

ŞEVKİ YILMAZ AÇIKLAMASI

Özel, eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan skandal sözleri ilgili " utanmadan 'Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum' demiş. Birileri çok sevdikleri bir soydan gelmiş olabilirler. İşgalciler Boğaz'a demirlediğinde kırmızı halı serip kahveye çağırmış olabilirler. Biz 'Geldikleri gibi gidecekler' diyenlerin soyundan geliyoruz. Şevki Yılmaz, Yıldız Sarayı'nın arka bahçesinden İngiliz zırhlısına binip kaçanların soyundan geliyor, biz onları denize dökenlerin soyundanız." dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ AÇIKLAMASI

CHP lideri Özel, Hatay'da Lütfi Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili "Son 22 yılda deprem vergilerini doğru yere harcamamış hükumetin sorumluluğunun bir yere yüklenmesi doğru değildi ama biz mesajımızı aldık. Dün gece saat 3'e gelirken biz üzerime düşen bütün eleştiriyi yaparak, Lütfü Savaş'ı ilk kullandığı bazı ifadelerden kendisinin de üzüldüğünü not ederek; ama bir yandan Hatay'ı ele geçirip demografisini değiştirmek isteyen ve Hatay'ı Hatay olmaktan çıkaracak olanlara karşı, örgütümüzün talebi, inancı ve seyre baktığımızda Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik" dedi.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin