CHP İstanbul'da kazan kaynıyor. Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala 20 isim aday adaylığını çekti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten flaş açıklama. Esenyurt'ta kriz

CHP tarafından aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediye binası önünde açıklama yaptı. Genç, "Özgür Özel'in aramasıyla bekleme kararı aldık." dedi. CHP Çekmeköy'de de deprem yaşandı. Aralarında eski ilçe, kadın kolları başkanı ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 20 meclis üyesi aday adayı başvurularını geri çekti. Esenyurt'ta da aday krizi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul'da kazan kaynıyor. Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala 20 isim aday adaylığını çekti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten flaş açıklama. Esenyurt'ta kriz

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i yeniden aday göstermedi. Üç dönemdir Sarıyer'de görev yapan Genç, partisinin ilgili organlarına 18 Şubat'a kadar süre verdiğini duyurmuştu. Aday belirleme sürecinde partisinden yeniden değerlendirme talebine yönelik verdiği sürenin dolması üzerine Genç, Sarıyer Belediye Binası önünde basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde Şükrü Genç'i destekleyenler 'Sarıyer'in Başkanı Şükrü Başkan' diye slogan attı.

Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştüğünü vurgulayarak, açıklama için bekleme kararı aldıklarını duyurdu.

"SAFSATALARLA BU İŞLERİN OLMAYACAĞINI BİLMELERİNİ İSTİYORUM"

Sarıyer Belediye Başkanı Genç yaptığı açıklamada, “Başkan yaşlandı dediler, yoruldu dediler, o dediler, bu dediler. Onlar bir şeyin farkında değil. Keşke onu, onlar da keşfetseler. Dostluğun, özellikle gönül insanı ve özellikle de halkıyla bir dayanışma içindeysen, sevdiklerinle bir dayanışma içindeysen, çok büyük güç aldığını, enerji aldığını onlara da tavsiye ediyorum. Onların farkında olmadıkları o. Allah'a şükürler olsun görüyorsunuz elim de kolum da tutuyor. Ayakta da duruyorum. Israrla bu tip ayak oyunlarıyla, safsatalarla bu işlerin olmayacağını da bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

"BEN HALKIMSIZ OLAMAM"

Genç, “14 Şubat'ta burada aynı saatte Sarıyer'de aday belirleme süreciyle yapılan değerlendirme yanlışlığına karşı partime süreci yeniden değerlendirmeleri için sizlerin ve kamuoyunun önünde haykırdım. Sarıyer'e yazık oluyor, kaybediyoruz dedim. Endişelerimi ve umutlarımı belirtmiştim. 18 Şubat gecesine kadar bekleme, halkımla istişare etme, değerlendirme yapacağımı ve her ne şekilde olursa olsun birlikte karar alacağımı özellikle anlatmaya çalışmıştım. Partimizi her dönem artan oylarla beraber iktidara taşıdık, 3 dönem bunu başaran bir belediye başkanı ve halkımla birlikte partili olmamın sorumluluğunu hiçbir zaman bırakmadım. Hiç de acele etmedim. Birileri gibi sonrası için planlar yapmadım. Bu açıklamalarımı da Cumhuriyet Halk Partisi'ni düşündüğüm için yaptım. Sarıyer halkını düşündüğüm için yaptım. Ben halkımsız olamam, ben çocuklarsız olamam, ben öğrencilerimsiz olamam" şeklinde konuştu.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN ARAMASIYLA BEKLEME KARARI ALDIK"

Genç, “Sesimiz duyuldu. Biraz önce bizzat genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in aramasıyla yaptığımız görüşme sonrasında 20 Şubat saat 12.00'ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık. Biz özellikle şunu hep belirttik. Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim her şeyimiz mücadele alanları yani halkımız. Böyle bir noktada hiçbir şekilde bir dayatmaya gitmedim. Bir yanlışlığın düzeltilmesi dedim. Sayın Genel Başkanım yarın saat 12.00'ye kadar süre istenmesinin temel gerekçesini söyledim. Benim saat 16.00'da basın açıklamam var, daha önce yaptığımız gibi. Bu basın açıklamamı biraz sonra yapmak zorundayım. Bu sürenin basın mensupları tarafından ve Sarıyer halkı tarafından anlayışla da karşılanacağını bekliyorum. Bizzat da selamlarımı iletmeni istiyorum dedi" ifadelerini kullandı.

"SİZİN ONAYINIZ OLMADAN HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMEYECEĞİMİ BELİRTİYORUM"

Genç, “Ben yarın tam 12.00'de, burada o görüşmenin sonrasını da sizlere açıklayacağım. Ve sizin onayınız olmadan da hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimi ısrarla tekrar belirtiyorum. Benim bütün endişem başından beri söylediğim birlik beraberliğimizi dağılmasından korkuyorum. Özellikle bir takım endişelerimizi belirttik şimdi bunun anlaşıldığını ve de telefon görüşmemizde çok samimi bir ifadeyle aldığımı özellikle belirtmek isterim. Bu işler kolay değil, hata yapmamak için, Sarıyer'in önemi bir kez daha bilindi. Bunun gururunda yaşıyorum." dedi.

CHP İstanbul'da kazan kaynıyor. Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala 20 isim aday adaylığını çekti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten flaş açıklama. Esenyurt'ta kriz

CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan adayı olarak Oktay Aksu'yu gösterdi.

20 İSİM ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU ÇEKTİ

Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala CHP Çekmeköy'de deprem yaşandı. Aralarında eski ilçe, kadın kolları başkanı ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 20 meclis üyesi aday adayı başvurularını geri çekti.

Partililer neden olarak seçim ya da temayül yoklamasının yapılmamasını gösterdi.

CHP’nin Çekmeköy belediye başkan adayı Orhan Çerkes olmuştu.

ESENYURT'TA SON DURUM

Esenyurt'ta adaylığı açıklanan Ali Gökmen adaylığını geri çekilmesiyle “kent uzlaşısı” kapsamında aday gösterilecek ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğu iddia edildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin