CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den tv100'e flaş açıklamalar! Altın madenindeki son durumu aktardı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den tv100'e bağlanarak Erzincan'da meydana gelen toprak kayması faciası ile ilgili bilgi verdi. Bölgede bulunan bütün ekipleri teker teker sayan Sarıgül, "Ben felaket tellalığı yapmam" diyerek birlik beraberlik çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den tv100'e flaş açıklamalar! Altın madenindeki son durumu aktardı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Dün saat 14.30 sıralarında meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi toprak altında kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiye henüz ulaşılamadığını, arama kurtarma çalışmalarının titizlilikle devam ettiğini söyledi. 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'de tv100 canlı yayınına katılarak gelişmeleri aktardı.

Sarıgül'den önemli satırbaşları:

Dün Erzincan'ın Kurtuluş yıldönümüydü. 14.12'de bu olayı öğrenir öğrenmez hemen olay yerine intikal ettik ve şu an 9 tane canımızı kurtarmak için bütün ekipler fedakarlık yapıyor. 

BEN FELAKET TELLALIĞI YAPMAM

Malzemenin yayıldığı alan şu anda 1 km ve 50 metre derinliği var o yüzden kolay bir çalışma değil ama devletimizin bütün imkanlarıyla burada. Benden bazıları felaket tellalığı yapmamı bekliyor ben öyle bir adam değilim belki 30 sene önce olsa yapabilirdim ama sorumluluğumum bilinci içerisinde hareket ediyorum. Benim için 9 can siyasetten önemli bunu herkes böyle bilsin bazıları yazıyor çiziyor ancak her şeyin bir zamanı var önce 9 canımızı kurtaralım, sorunları tespit edelim. 

YER ALTI SULARI İÇİN KONTROLLER SAĞLANIYOR 

Bugün yağışlar oldukça az gözüküyor o sebeple umuyoruz ki 24 saat içerisinde çalışmalar tamamlanacak ama tabii bunun yer altı suları bölümü var, yer altı suları içinde dört laboratuvardan ayrı ayrı numuneler alınarak herhangi bir tehlike olup olmadığı kontrol ediliyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin