Çankaya krizi! CHP'li Yılmaz'dan partisine aday uyarısı: Kural ihlalidir

CHP'de Çankaya Belediyesi için aday belirleme krizi sürüyor. Çankaya için aday adaylığı başvurusu yapan 25 CHP'li ortak bildiri yayınlamıştı. O isimlerden biri olan Necati Yılmaz, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Taksim Meydanı'nda açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Çankaya krizi! CHP'li Yılmaz'dan partisine aday uyarısı: Kural ihlalidir

Yerel Seçimlere sayılı günler kala CHP'de Çankaya Belediyesi için aday belirleme krizi sürüyor. Çankaya için aday adaylığı başvurusu yapan 25 CHP'li ortak bildiri yayınlamıştı. Aday adaylarının bildirisinde, "Aday olma iradesi göstermemiş, belirlenen adaylık ödentisini dahi ödememiş, saha çalışması ve tanıtım faaliyetinde bulunmamış, bedeni, ekonomik ve psikolojik olarak yük taşımamış bir adayın belirlenmesi adil ve hukuk ilkelerine uygun bulunmayacağı gibi demokratik de görülemez." denilmişti.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Necati Yılmaz, tv100 yayınına bağlandı.

Yılmaz, Çankaya'da yapılan belediye başkan adaylığı müracaatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz'ın konuşmalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

"BAŞVURU YAPMAMIŞ ARKADAŞLARIMIZIN ADAYLAŞTIRILMASI PARTİ TÜZÜĞÜNÜN İHLALİDİR"

Bu aday arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürürken, başka yerlerde de bu yaşandı fakat özellikle Çankaya’da, adaylık başvurusu yapmamış arkadaşlarımızın aday olacağına dair haberler çıkmaya başladı. Bu isimler birden fazla oldu, süreç içerisinde bazı adaylar üzerinde bir yoğunlaşma söz konusu oldu. Biz bu haberlerin tekzip edilmesini bekledik. Çünkü bahsi geçen isimler adaylık müracaatı yapmamış isimlerdi. Hukuken ve siyaseten adaylık müracaatı yapmamış arkadaşlarımızın aday olması alsa söz konusu olamazdı. Çünkü bu partinin tüzüğünün, yönetmeliğinin ve ona dayalı olarak yayınlanmış olan genelgenin ihlali olurdu.

"ŞİMDİ YENİ BAŞKAN DEĞİŞİM DİYE DİYE DÖNÜP BAŞA MI GELDİK?"

Biz geçmiş dönemde bu sözü söylemeyi haklı kılan, tek adam anlayışı değerlendirmesini haklı kılan uygulamalar nedeniyle Sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çok net muhalefet ettik ve bu sürecin bitmesi gerektiğini anlattık. Şimdi yeni başkan değişim diye diye dönüp başa mı geldik? Hiç yakıştı mı?

"ÖN SEÇİM TALEBİMİZ SÜRÜYOR"

Biz bu sürece ön seçim yapılacağı beklentisi içerisinde talip olduk. Ön seçim yapılacaksa aday olacağımızı söyledik. Yetkili kişileri ile kurumlarla görüştük. Ön seçim talebimiz sürüyor. Ayın 11’inde Çankaya Belediye Meclis Üyeleri için bir ön seçim yapılacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler chp çankaya Aday seçim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin