Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çanakkale'de yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı feribot seferleri, Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına nedeniyle iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli

Çanakkale'de feribot seferleri, fırtına engeline takıldı. 

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ'den yapılan açıklamada, yarın Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifede bulunan planlı tüm seferlerin iptal edildiği duyuruldu.

Yarın Kabatepe-Bozcaada hattında, gün içerisinde sadece Kabatepe'den saat 09.00 ve 19.00'da, Gökçeada'dan ise saat 17.00'da sefer yapılacağı, planlı tüm seferlerin olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edildiği bildirildi.

METEOROLOJİ 6 İL İÇİN ALARM VERMİŞTİ 

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Trakya ve Ege'de yaşayanlar dikkat! 6 il için "sarı" alarm verilerek sel ve su taşkını riskine karşı uyarı yapıldı.

HANGİ İLLER ETKİLENECEK? 

Marmara Bölgesi'nin batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışın etkisi altındaki iller açıklandı. Edirne’nin güneyi, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklentisi bulunuyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLUN 

MGM tarafından yapılan uyarıda, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olası sorunlara karşı tedbirli olunması önemle belirtildi.

İLLERE GÖRE "SARI" ALARM 

Meteoroloji Hava Tahmin Haritası'na göre, Balıkesir'in batısı, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İzmir'in kuzey ilçeleri için şiddetli sağanak uyarısı yapılarak "sarı" alarm verildi. Bölgelerdeki halkın bu uyarılara hassasiyetle yaklaşması önem taşıyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin