Çanakkale açıklarında facia! Göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Can kaybı 22'ye yükseldi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Faciada tablo ağırlaşıyor. Can kayı 22'ye yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 7'sinin çocuk olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale açıklarında facia! Göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Can kaybı 22'ye yükseldi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot gece alabora olup battı. 

Sabah saatlerinde yapılan ihbarın ardından Sahil Güvenlik ekipleri bottaki düzensiz göçmenleri kurtarmak için arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgeye giden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş , "İhbarı alır almaz da tüm unsurlar bölgeye intikal etti. Helikopter, uçak, Sahil Güvenlik'in, Kıyı Emniyeti ve diğer kurumların unsurları bölgeye sevk edildi. 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş. 2 kişiyi de Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Hatta birisini bizim olduğumuz tekneye aldık. Kurtarılanları hastaneye sevk ettik." dedi.

CAN KAYBI 22'YE YÜKSELDİ

Arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. 1 uçak, 2 helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot, diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplam 18 bot ve 502 personelle arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Son belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 7'si Çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden
ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

 

CESETLER LİMANA GETİRİLDİ

Denizde yapılan arama çalışmaları sonucu cesedine ulaşılan 20 düzensiz göçmenden 11'inin cansız bedeni, Sağlık Sıhhiye Botu ile Kabatepe Limanı'na getirildi.

Düzensiz göçmenlerin cenazeleri, burada bekleyen ambulanslarla il merkezindeki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Bölgede 10 sahil güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları denizden ve kıyıdan sürüyor.

Kabatepe Limanı'nda da çok sayıda ambulans ve ekipler hazır bekletiliyor.

AKUT DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) de sosyal medyadaki X hesabından yaptığı paylaşımda "Çanakkale ekibimiz, Eceabat açıklarında batan gemide kaybolan mültecileri arama çalışmalarına destek vermek için operasyona çıkmıştır" ifadesine yer verdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin