Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj ve kademeli emeklilik konularında herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Bakan Işıkhan, "Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti MYK'sının ardından "Kademeli emeklilik düzenlemesi yapılacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Bakan Işıkhan, "Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI NE İSTİYOR?

Çalışma hayatlarına Çıraklık ve Eğitim Merkezleri bünyesinde atölyelerde çırak olarak başlayan vatandaşlar bugün SGK tarafından o yılların emeklilikte işe giriş başlangıç tarihi olarak kabul edilmemesinden ötürü mağduriyet yaşıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği kurarak seslerini yetkililere, TBMM’ye, en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurarak haklarını kazanmak istiyorlar. Son gelişmelerle birlikte Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları kendilerini ve seslerini yetkili isimlere duyurmakta başarılı oldu.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir.

Kademeli emeklilik şartları, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişmektedir

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Vedat Işıkhan staj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin