'Çalışan Destek Programı’ değerlendirme raporunu açıklandı. Kadınların ve erkeklerin danışmanlık hizmeti aldığı alanlar bakın hangileri oldu

Danışmanlık hizmeti şirketi AVİTA, ‘Çalışan Destek Programı’ değerlendirme raporunu açıkladı.  Rapora göre, çalışanların en çok tercih ettiği hizmet yüzde 44 ile psikolojik danışmanlık oldu.  Onu sırasıyla yüzde 28 ile mevzuat danışmanlığı, yüzde 8 ile tıbbi bilgi danışmanlığı takip etti.  Rapora göre, en çok danışmanlık alan meslek grubu yüzde 30 ile bankacılar oldu. Bankacılar, özellikle psikolojik danışmanlık desteği aldı.  

Google Haberlere Abone ol
'Çalışan Destek Programı’ değerlendirme raporunu açıklandı. Kadınların ve erkeklerin danışmanlık hizmeti aldığı alanlar bakın hangileri oldu

AVİTA’nın 2023 yılında hizmet verdiği kurumların çalışan ve aile bireylerinin kullanımlarından derlediği raporda önemli detaylar yer aldı. Türkiye’nin önde gelen birçok markasına danışmanlık hizmeti veren AVİTA’nın Çalışan Destek Programı kullanımları üzerine hazırladığı rapor, Türkiye’nin mutluluk seviyesi konusunda da önemli ipuçları verdi.

2023 Yılı Değerlendirme Raporu’na göre en çok tercih edilen hizmet yüzde 44 ile psikolojik danışmanlık oldu. Çalışanların en çok talep ettiği ikinci hizmet ise yüzde 28 ile ev sahibi kiracı ilişkilerini konu alan mevzuat danışmanlığı oldu. Geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen hizmetlerinden biri de tıbbi bilgi danışmanlığı, bu yılın raporunda da ön planda yer aldı. Tıbbi konularda desteğe ihtiyaç duyanların oranı yüzde 8 olurken, en çok dahiliye ve çocuk hastalıkları konusunda destek alındı.

'Çalışan Destek Programı’ değerlendirme raporunu açıklandı. Kadınların ve erkeklerin danışmanlık hizmeti aldığı alanlar bakın hangileri oldu

 KADINLAR PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ ALDI 

 Raporda çalışanların 2023 yılında danışmanlık aldıkları diğer alanlar ise şöyle sıralandı:  

 Sağlıklı beslenme danışmanlığı (yüzde 6), mali bilgi (yüzde 6), veteriner danışmanlığı (yüzde 2), genel bilgi (yüzde 6), bel, boyun, sırt ağrıları ve ofis ergonomisi (yüzde 1) de yer alıyor. 2023 yılında çeşitli konularda danışmanlık hizmeti alanların dağılımı yüzde 61 kadın ve yüzde 39 erkek olarak gerçekleşti. Erkek çalışanlar en çok mevzuat danışmanlığı hizmeti alırken ve kadın çalışanlar ise en çok psikolojik danışmanlık alanında hizmet almak için uzmanlara ulaştılar. 

Psikolojik danışmanlık hizmeti alanların yüzde 83’ü kendileri ile ilgili destek alırken yüzde 15’i eşleri ve aile bireyleri, yüzde 2’si de çocukları ile ilgili konularda uzmanlara ulaştı. En fazla çağrı alınan psikolojik destek konusu yüzde 18 ile kaygı belirtileri oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre çalışanların yüzde 8’i depresif belirtiler, yüzde 5’i çocuk gelişimi, yüzde 5’i ilişki sorunları, yüzde 4’ü evlilik sorunları üzerine danışmanlık almak için başvurdular. 

BANKACILIK SEKTÖRÜ VE KİRA UYUŞMAZLIKLARI ÖN PLANDA 

AVİTA Çalışan Destek Programı 2023 Değerlendirme Raporu’nda yer alan sonuçlara göre çalışanların ve aile bireylerinin en çok danışmanlık hizmeti aldığı ikinci konu olan mevzuat danışmanlığı oranı yüzde 28 olarak gerçekleşti. Danışanların özellikle mevzuat danışmanları ile paylaştığı sorunlar arasında şu konu başlıkları öne çıkıyor; kira bedellerindeki artış, depozito bedeli, kiralık alanın tahliyesi, kiracının kirayı vaktinde ödememesi, mülkün tadilata girmesi, vb...

Raporda dikkat çeken diğer bir konu ise en çok danışmanlık alan sektörler arasında bankacılığın ön plana çıkması. Rapora göre, en çok danışmanlık alan meslek grubu yüzde 30 ile bankacılık sektörü oldu. Bankacılar özellikle psikolojik danışmanlık desteği alırken, iş stresi ve kaygı belirtileri sendromlarını dile getiriyorlar. Bir diğer konu başlığı da işe bağlı kariyer ve özel yaşam dengesi sorunları olarak ön plana çıkıyor. Bankacılık sektöründen sonra en çok danışmanlık alan sektörlerin başında teknoloji, enerji, havacılık ve lojistik geliyor.  

 

Kaynak: DHA
Etiketler rapor hizmet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin