Bursa'da yeğen, akraba ataması tartışması. Mustafa Bozbey'den tv100'e özel açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması tartışma çıkardı. Tepkilerin ardından atama kararı durduruldu. Bozbey, atama süreciyle ilgili Gürkan Hacır'a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da yeğen, akraba ataması tartışması. Mustafa Bozbey'den tv100'e özel açıklama

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması programda masaya yatırıldı.

"DÜŞÜNDÜK AMA HAYATA GEÇİRMEYECEĞİZ"

Bozbey, söz konusu atama polemiğine ilişkin Hacır'a yaptığı açıklamada "Sayın Mustafa Bozbey’in sağ tarafında yer alan isim Furkan Bozbey. Ben konuştum kendisiyle Mustafa Bozbey ‘Gürkan Bey bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor, bu atama olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var. Sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği, kariyeri desen hepsi tamam. Yeğenim kendi isteğiyle, 'kimseyi zan altında bırakmak istemem, ben de hak etmiyorum bu ifadeleri' dedi ve bu görevden affını istedi. Böyle bir şey düşündüğümüzle kaldı." dedi.

Kaynak: tv100.com
Etiketler Bursa atama belediye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin