Bunun olacağı belliydi... Starbucks protestosunda kavga. Müşteriler de tepki gösterince ortalık karıştı

İsrail'in Gazze'deki katliamları sürüyor. Türkiye’de başlayan Starbucks protestoları devam ediyor. Bu sefer Niğde'deki Starbucks'ta protesto vardı. Ancak bu sefer müşteriler protestoculara tepki gösterdi. Sonrasında ortalık karıştı. Bir kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Bunun olacağı belliydi... Starbucks protestosunda kavga. Müşteriler de tepki gösterince ortalık karıştı

Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan ve İsrail’in saldırılarıyla çatışmaya dönüşen savaş tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tepkiyle karşılandı. ABD’li kahve zinciri Starbucks, 19 Ekim’de, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle “Starbucks Workers United” adlı sendikasına dava açacağını açıkladı.

Bunun üzerine Türkiye’de 27 Ekim’de ilk “büyük” Starbucks eylemi düzenlendi. ve o günden bugüne protestolar devam ediyor. Bazen bu eylemler Starbucks'ı tercih edenlere taciz ve hatta mallarına zarar verme boyutuna varıyor.

Niğde’de İsrail'i protesto amacıyla Starbucks'ta oturanlara tepki gösteren şahıs ile müşteriler arasında çıkan tartışmada polise mukavemet gösteren 1 kişi gözaltına alındı.
7 Ekim'den bu yana İsrail’in Gazze'de çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıları sürerken, İsrail'e desteğini açıklayan markalara yönelik protestolar da devam ediyor.

Niğde’de Starbucks'ta oturan müşterilere tepki gösteren bir kişi ile müşteriler arasında tartışma çıktı. Starbucks'ta oturan müşterilere hakaret ve küfür eden şahıs ile müşteriler arasında tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Bunun olacağı belliydi... Starbucks protestosunda kavga. Müşteriler de tepki gösterince ortalık karıştı

Polis ekiplerine de zorluk çıkaran şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL'DAKİ PROTESTO HAKARETE VARMIŞTI

İstanbul’da bir Starbucks şubesine giden adam, elinde telefonla video çekerek, oturanlara, “Sizde şeref, haysiyet, namus yok” diye çıkıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin