AK Parti milletvekillerince hazırlanan 11. Yargı Paketi ile örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarda çocukların araç olarak kullanılması halinde örgüt yöneticilerine verilecek ceza bir katına kadar artırılacak.
Bunları yapan yandı! Ciddi cezalar yolda
11. Yargı Paketi olarak bilinen "kanun teklifinin" çalışmaları tamamlandı. Yeni yargı paketiyle birlikte şehir magandalarına yönelik caydırıcı cezalar geliyor. Yerleşim yerlerinde silahla ateş edenler, kurusıkı taşıyanlar ve çocukları örgütlü suçlarda kullanalar cezaları kat kat artacak.
AK Parti milletvekilleri Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen "kanun teklifinin" çalışmalarını tamamladı.
Gelecek hafta TBMM Başkanlığına sunulması öngörülen kanun teklifine göre, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarda çocukların araç olarak kullanılması halinde örgüt yöneticilerine verilecek ceza bir katına kadar artırılacak.
Sabah'ta yer alan habere göre teklifle, bilişim suçlarıyla mücadelede de düzenlemelere gidilecek. Ayrıca meskun mahalde ateş edenlere verilecek cezalar da yükseltilecek. Bu kapsamda da meskun mahalde silahla ateş edenlere verilen hapis cezasının 6 ay olan alt sınırı 1 yıla, 3 yıl olan üst sınırı ise 5 yıla çıkarılacak.