Böyle baba olmaz olsun. 20 yıl önce bebeğini döverek öldürmüştü. Anne, nazardan olabilir dedi

İstanbul'da 3 kardeş, 20 yıl önce babalarını 15 aylık kardeşlerini döverek öldürdüğü iddiasıyla şikayet etmişti. Tutuksuz yargılanan baba, bugünkü duruşmada tutuklandı. Babanın "olası kastla çocuğunu öldürme" suçundan müebbet hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol
Böyle baba olmaz olsun. 20 yıl önce bebeğini döverek öldürmüştü. Anne, nazardan olabilir dedi

İstanbul'da 3 kardeş, 20 yıl önce babalarının 15 aylık kardeşleri Armağan'ı döverek öldürdüğünü ve olayı gizlemek için de bir arkadaşıyla beraber yetkililere haber vermeden gömdüğünü iddia etmesiyle tutuksuz yargılanan baba Hüseyin K., Ses ve Görüntülü Bilişim (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada tutuklandı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, şikayetçi kardeşler V.K. ve Ö.K. de avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

''NAZARDAN ÖLMÜŞ OLABİLİR'' DEDİ

Duruşmada, anne Ceyhan K. de tanık olarak dinlendi. Anne Ceyhan K. eşinin çocuklarını dövmediğini söylerken Armağan bebeğin nasıl öldüğü sorusuna "Nazardan olabilir bilmiyorum." yanıtını verdi.

Şimdilerde her biri 20'lerinde 3 gencin olayı 2016 yılında polise ihbar etmesi sonrasında bebeğin gömüldüğü yer açılmıştı.

Soruşturma sonucunda savcılık, polis ifadesinde çocuğun neden öldüğünü bilmediğini ancak savcılıkta mezar yeri parası olmadığı için bebeği kendisinin gömdüğünü ileri süren baba Hüseyin K. hakkında "olası kastla çocuğunu öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açmıştı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Arnavutköy’de 3 kardeş, 20 yıl önce babaları Hüseyin K.’nın 15 aylık kardeşleri Armağan’ı döverek öldürdüğünü ve olayı gizlemek için de bir arkadaşıyla gömdüğünü 2016 yılında polise ihbar etmişti.

İfade veren kardeşlerden Ö.K., “Ben 3-4 yaşlarındayken babamdan şiddet görmeye başladım. Eline ne geçerse onunla bizi döverdi. 2001 yılında doğan kardeşim Armağan için babam ‘şeytan çocuk’ derdi. Bir gece babam kardeşimi kötü dövdü. Çocuk sabaha karşı öldü. Annem ve babam bizden gizli bu çocuğu götürüp Arnavutköy Mezarlığı’na gömdüler. Biz, sonraki konuşmalardan bunu anladık. 5-6 yıl sonra okul kaydı çıktığından nüfus müdürlüğüne öldüğünü belgelemek için başvuruda bulundular. Tanık olarak teyzemi gösterdiler.” demişti.

V.K., Ö.K. ve M.K. adlı kardeşlerin ihbarı sonrasında soruşturma başlatılmış, bebeğin gömüldüğü yer de açılmıştı. Söz konusu bebeğin baba Hüseyin K.’ya ait olduğunun tespit edilmesi sonrasında baba Hüseyin K. hakkında olası kastla çocuğunu öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, tutuksuz yargılanan baba Hüseyin K. suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin