Boşnaklara hakaret etmişti: Rasim Ozan Kütahyalı'nın cezası düşürüldü

Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnaklara hakaret ettiği için aldığı 10 ay hapis cezası kararına itiraz etti. Yeniden yargılanan Kütahyalı’nın cezası 7 ay 15 güne düştü.

Google Haberlere Abone ol
Boşnaklara hakaret etmişti: Rasim Ozan Kütahyalı'nın cezası düşürüldü

Beyaz TV'de yayınlanan ve fenomen haline dönen spor programında Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı'ya açılan davada yeni karar çıktı. Karara göre 10 ay hapis cezası alan ve itiraz eden Kütahyalı'nın cezası 7 ay 15 güne düştü.

Kütahyalı'nın yeniden yargılandığı davada 19 Şubat 2024'te karar çıktı. Mahkeme kararında, en fazla zulme, eziyete ve hatta soykırıma uğrayan Boşnak halkının Türkiye'yi ana vatan olarak gördükleri, Türkiye'ye göç edip özellikle İstanbul ve Bursa gibi kentlerde yaşadıkları belirtildi. Ayrıca Türkiye'de Boşnak halkı nüfusunun yaklaşık 2 milyon olduğu da açıklandı.

Ancak kararda, Kütahyalı'nın mahkemede takdir indirimi olabilecek bir hâl ve hareketinin olmadığına, ileride suç işlemeyeceğine yönelik bir kanaat oluşturmadığına vurgu yapılarak, 7 ay 51 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, yine Kütahyalı'nın hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere, Kütahyalı, yandaş Beyaz TV'de 19 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan bir programda Boşnaklara hakaret etmişti. Bu olayın ardından birçok kişi suç duyurusunda bulunmuş ve Kütahyalı hakkında dava açılmıştı. Savunmasında, "Ekranlardan uzağım. Tüm gelirimi kaybettim. Çok üzüldüm. Özellikle Bosna’ya ve Boşnaklara özel bir sempatim var. Hayatımda en çok gittiğim şehir Saraybosna’dır. Ekşi Sözlük’te gördüğüm ne anlama geldiğini bilmediğim bir sözü şuursuzca söyledim" demişti.

2019'da karara bağlanan davada Kütahyalı'ya 10 ay hapis cezası verilmişti ve iyi hal indirimi uygulanmamıştı. Ayrıca mahkeme, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşturmadığından hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin