6 Şubat depremlerini anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 Şubat'ın acısını ilk günkü gibi hissediyoruz." dedi. Deprem bölgesine 2.6 trilyon lirayı aşan yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehirleri ayağa kaldırıyoruz. Evine girmeyen bir vatandaş dahi kalmayacak." diye konuştu
Kısa çalışma ödeneği kapsamında 111 bin kişiye 1 milyar liralık ödeme yapıldığını belirten Erdoğan, çiftçilere de önümüzdeki 5 yılda çeşitli kalemlerde 250 milyon dolar hibe edeceklerini söyledi.
Erdoğan program sonunda evleri tamamlanan depremzedelere evlerinin anahtarlarını teslim etti.
Bir depremzede Erdoğan'a, "He valla, belediye reisi iken sana aşık oldum. Ta 30 yıl oldu. Bandırma'da bir İDO açılışı yaptın. O zaman sana yetişemedim. Bugün kısmet oldu. Allah senden razı olsun. O günden bugüne hep seninle varız. Ölene kadar devam edeceğiz." dedi.
İşte o görüntüler...